Esther de Bie.
Esther de Bie.

Esther de Bie genomineerd voor Sociaal Werker van het jaar 2019

Algemeen 1.005 keer gelezen

VEGHEL | Met trots meldt ONS welzijn dat Esther de Bie is genomineerd als Sociaal Werker van het jaar 2019. Deze verkiezing is een initiatief van sociale partners CNV- en FNV Zorg en Welzijn, Arbeidsmarktfonds en Sociaal Werk Nederland. De grootste kwaliteit van sociaal werkers is dat zij mensen helpen op eigen benen te staan en mee te doen in de samenleving.

Esther realiseert zich dat mensen langer zelfstandig thuis wonen en dat dit niet vanzelf gaat. Zij ziet kansen bij mensen en hun omgeving voor het oplossen van problemen in hun dagelijks leven. Ze geeft informatie over regelingen en procedures, maar begeleidt ook naar vormen van dagbesteding, opvang en ontmoetingsmogelijkheden en biedt mantelzorgondersteuning. Waar nodig zoekt zij een maatje voor praktische hulp of gezelschap. Waardevolle ontmoetingen mede door Esther georganiseerd zijn onder meer de Kerstconcerten waar 1400 mensen aan hebben deelgenomen en Heel Veghel Bakt waar 228 mensen met elkaar gegeten hebben. "Ik vind het belangrijk dat iedereen mee kan blijven doen in de maatschappij. Ieder mens heeft een verhaal dat gehoord dient te worden. Door aandacht te geven en uit te gaan van mogelijkheden geloof ik er in dat we door ons werk bijdragen aan het geluk van mensen", aldus Esther.

Esther ondersteunt als sociaal werker praktisch in het langer zelfstandig thuis wonen, biedt mantelzorgers een steuntje in de rug, verzacht eenzaamheid, vindt collectieve oplossingen voor problemen die in eerste instantie individueel lijken, verbindt mensen met elkaar en betrekt de omgeving erbij (ook bedrijven, winkeliers en verenigingen) om samen in beweging te komen - signalen te herkennen waardoor mensen oog en begrip hebben/krijgen voor elkaar. Stemmen op Esther kan tot en met 11 maart: www.zorgwelzijn.nl/verkiezing.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant