Korfrakkers geprikkeld langs Spes, SCMH met nipt verlies

Korfrakkers: Jong geleerd is oud gedaan; Flamingo's nipt langs SCMH

Sport 354 keer gelezen

ERP - De eerste wedstrijd na twee weken rust. De verloren wedstrijd tegen Be Quick, maar zeker ook de uitspraak van de aanvoerster van Spes die in een interview refereerde aan "ouwe taarten" bij onder anderen De Korfrakkers, was voldoende om met meer dan 100% te beginnen aan de wedstrijd. Zelfs met een team waarin de naweeën van Carnaval hun wissel had getrokken op een aantal speelsters.

Spes had een slimme tactische wissel gedaan in hun beginopstelling en daar had De Korfrakkers in het begin van de wedstrijd geen antwoord op. Voordat met de ogen geknipperd kon worden, stond de stand op 0-1. Het tweede doelpunt van Spes en meteen de aansluitingstreffer vielen pas in de 7e minuut. De gelijkmaker werd vrijwel direct gescoord en vanaf dat moment had De Korfrakkers grip op de wedstrijd. Met overmacht werd gescoord en de voorsprong werd vergroot tot 7-2, totdat Spes iets terug kon doen. De ruststand was 10-4. Met veel blessures kwamen de Erpsen nog in personele problemen. En dan is er maar een speelster die te allen tijde klaar is om het karwei af te maken. Good old Monique van de Ven maakte het laatste doelpunt. De eindstand was 21-6.  Zondag 17 maart is de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen om 14.30 uur tegen Swift. Swift heeft de punten hard nodig om als vierde te eindigen.

Flamingo's 1 - SCMH 1
Met een stroef begin werd er lang niet gescoord. Dat lukte Flamingo's wel. De ruststand was 7-3 in het het voordeel van de Lietshoutsen. Na rust kwam SCMH knap terug naar 7-7, maar lang duurde het niet en liep Flamingo's weer uit naar 12-7. Toch kwam SCMH weer terug naar 13-12, maar uiteindelijk was er ondanks de keiharde inzet toch verlies. Met 14-12 gingen de Lieshoutsen in Sporthal de Klumperd onder het finishdoek door.