Zang: Diewertje de Niet. Tenor sax: Marc Poulussen. Trompet: Paul van Rooy. Gitaar: Erwin van Wieringen.
Contrabas: 	Lia van Roemburg
Zang: Diewertje de Niet. Tenor sax: Marc Poulussen. Trompet: Paul van Rooy. Gitaar: Erwin van Wieringen. Contrabas: Lia van Roemburg

Charmed Life bij The Groove Factory

Algemeen 589 keer gelezen

VEGHEL | Voor de tweede 'The Groove Factory op donderdag', een nieuw maandelijks muziekprogramma op de Noordkade, is het op donderdag 14 maart om 20.30 uur de beurt aan jazzcombo Charmed Life. Vanwege de opnames voor het programma met Eva Jinek en Jeroen Pauw, vindt het concert plaats in De Apotheek op de eerste verdieping van de Cultuurfabriek. De toegang is gratis.

Het bieden van een nieuw podium voor aangename jazz in de breedste zin is het uitgangspunt voor deze maandelijkse concerten. Alle (jazz)muziek liefhebbers zijn van harte welkom. De jazzcombo Charmed Life haalt haar inspiratie uit onder andere de cooljazz, hardbop en bossanova uit de jaren 50 van de vorige eeuw. Door te kiezen voor een bezetting zonder drums ontstaat een aangenaam en toegankelijk geluid. Hierdoor creëert het kwintet zowel op (jazz-)festivals als in kleinere gelegenheden een aangename Blue Note-achtige sfeer met een herkenbare sound. Men waant zich even in een van de bekende New Yorkse jazzclubs uit die tijd. Een jazzcombo met een frontlady, dus terug naar de tijd van Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Billie Holiday en Astrud Gilberto. Het optreden staat bol van de sfeervolle melodielijnen gecombineerd met blazersspecials en veel ruimte voor improvisatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant