De dansgroep van Esmee is er klaar voor.
De dansgroep van Esmee is er klaar voor.

Turondo tweemaal op het podium tijdens FestiDans

Kunst en cultuur 826 keer gelezen

VEGHEL | Theater De Blauwe Kei organiseert voor het zesde jaar FestiDans, een dansactiviteit waaraan diverse dansgroepen uit de regio deelnemen. Dit jaar maar liefst elf. Op vrijdag 29 maart schittert iedere dansgroep met een eigen choreografie tijdens FestiDans De Show. In het voortraject van FestiDans volgden de deelnemers diverse workshops en bezochten zij de voorstelling van de Junior Company van het Nationale Ballet.

Turondo Dance uit Schijndel doet dit jaar met twee groepen mee aan FestiDans: één groep die hiphop en feminine danst onder leiding van coach Sira en één groep die zich richt op moderne dans onder leiding van Esmee. Sira: "Mijn groep is een super leuke gemotiveerde groep meiden die de laatste jaren al veel zijn gegroeid. Ze dansen nu voor het tweede jaar samen." Ook Esmee is enthousiast over haar groep: "Mijn dansgroep bestaat uit dertien jonge, vrolijke, leergierige meiden die heel veel van dansen houden. Ze zijn altijd positief en willen graag veel nieuwe stijlen leren. De meiden zijn nu twee jaar bij elkaar. Dat ze mee mogen doen aan FestiDans is geweldig. Ze zijn nog jong en leren hier enorm veel van. Ze waren heel enthousiast over de workshops, vooral de workshop hiphop vonden ze fantastisch." Sira noemt FestiDans een leerzame en leuke ervaring. "De afwisselende workshops en manieren van coaching heeft de dames verschillende perspectieven op dans gegeven. En de voorstelling van de Junior Company: Wauw! Wat een gave voorstelling was dat, erg inspirerend."
Nu op naar FestiDans De Show op 29 maart. "We hebben gehoord dat Davy Denkers een gastoptreden gaat verzorgen in de show. We zijn ontzettend fan van de dansgroep Avant Garde waar hij in zit, dus dit is iets waar we nu al naar uit kijken", vertelt Sira. Wat Sira's dansers zelf op het podium brengen is 'een krachtig en energiek dansstuk waarbij ze gaan knallen'.

Tijdens FestiDans De Show voeren elf groepen een dans op. Daarnaast zijn er gastoptredens van onder andere Davy Denkers (Fro-Fro) van dansgroep Avant Garde. Juvat Westendorp, bekend van SYTYCD, GTST en de films Onze Jongens en Tuintje in mijn hart, neemt wederom de presentatie op zich. Kaarten voor FestiDans De Show kosten 8.50 euro (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413 - 342555 of aan de theaterkassa op de Noordkade op werkdagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant