Afbeelding

Tentoonstelling in Cultuurfabriek

Kunst en cultuur 469 keer gelezen

VEGHEL | Op uitnodiging van kunstgroep de Compagnie exposeert de Nieuwkoopse kunstenaar Jeroen Blok in de Wiebenga silo en de fabriekswinkel op de Noordkade. De tentoonstelling Lay Down your Weapons wordt gehouden van 17 maart tot en met 12 mei in de Cultuurfabriek Noordkade: Wiebenga silo's en de Fabriekswinkel.

Zijn kunstenaarschap strekt zich uit van collages, schilderijen, tekeningen en vooral bijzonder fotowerk. De creaties lopen uiteen door opmerkelijke materiaalcombinaties en bijzondere wandobjecten. Zij hebben bovendien een sterk vernieuwend karakter.
Vanuit gerichte observaties en zeer vrije interpretaties ontstaan taferelen en representaties van de wereld om ons heen. De tentoonstelling bestaat voorts uit beelden van Utopia en fantastische plekken, vaak in surrealistische vorm. Het werk van Jeroen Blok is immers gebaseerd op waarneming van de mens in de wereld om hem heen en de drang om alles te willen beheersen, te ordenen en te controleren. Bezoek aan deze tentoonstelling leidt ertoe dat er nieuwe werelden ontdekt gaan worden, waarin de mens niet langer heerst, maar juist overheerst wordt door de oerkrachten en de natuur.
De tentoonstelling Lay Down your Weapons wordt gehouden van 17 maart tot en met 12 mei in de Cultuurfabriek Noordkade: Wiebenga silo's en de Fabriekswinkel. De tentoonstelling wordt zondag om 13.00 uur geopend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant