Daffodils.
Daffodils.

Lezing over bijzondere bol- en knolgewassen

Algemeen 414 keer gelezen

VEGHEL | Groei & Bloei, afdeling Meierijstad, organiseert op maandag 18 maart een lezing over bijzondere bol-en knolgewassen. De lezing wordt gegeven door Geert Borgonje. De lezing is in De Schakel in de Hoofdstraat in Veghel en begint om 20.00 uur.

Deze digitale dialezing gaat over een groep van planten die voor een plantenliefhebber zeker niet vergeten mag worden. Deze groep krijgt ook steeds meer de aandacht omdat er liefhebbers zijn die de grenzen verleggen en die ook bijzondere bollen en knollen aanbieden.
Soms wordt deze groep van bol- en knolgewassen in de volksmond wel eens in een woord als 'bijgoed' genoemd, Geert denkt ten onrechte. Het sortiment is veel groter dan de klassieke bollen als Narcis, Tulp en Hyacint. Door het gebruik van deze bol- en knolgewassen kan een prima combinatie ontstaan met andere planten of heesters op dezelfde standplaats. Vaak gaat het bij deze gewassen in het merendeel om botanisch materiaal en soms om kruisingsproducten.

Er is in de lezing aandacht voor de toepassingsmogelijkheden, verkrijgbaarheid, grondsoort, standplaats, moeilijkheidsgraad, vermeerdering, lectuur enzovoorts. Het zijn vaak planten waardoor men de bloeitijd in tuin of kas kan vervroegen of verlaten in tijden dat er niet (meer) zoveel te zien is. Ook is de kleur en vormenrijkdom vaak verrassend groot.

Meer weten over het groenaanbod van Groei & Bloei afdeling Meierijstad? Dan biedt een bezoek aan de website: www.meierijstad.groei.nl uitkomst. Niet-leden betalen 3.50 euro om de lezing bij te wonen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant