Parkeerproblematiek op de Veghelse Markt.
Parkeerproblematiek op de Veghelse Markt.

Wild parkeren op de Markt wordt aangepakt: ‘Maatregelen binnen een maand gerealiseerd’

Algemeen 2.294 keer gelezen

VEGHEL | De gemeente gaat actie ondernemen tegen het wild parkeren op de Markt in Veghel. Momenteel zet men 'overal' de auto neer. Dit tot ergernis van een aantal Markt-ondernemers en een hoop Veghelaren. "We gaan binnenkort ingrijpen met fysieke maatregelen op het gedeelte tussen kerk en kiosk", laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Over welke maatregelen er worden genomen, doet de gemeente nog een beetje geheimzinnig. Wel zijn de maatregelen in overleg met het centrummanager en de ontwerper van het plein tot stand gekomen. "We koersen erop dat we de fysieke maatregelen binnen een maand gerealiseerd hebben. Het tempo is afhankelijk van de leveringstijd van de benodigde materialen", aldus een woordvoerder.

Parkeeroplossing
Bij de herinrichting van de Markt is bewust gekozen voor een open karakter, met zo min mogelijk vaste objecten. "Dit na goed overleg met belanghebbenden. Reden hiervoor is dat het plein op die manier ruimte kan bieden aan bijvoorbeeld evenementen. De parkeervoorzieningen zijn, conform die gedachte, met bebordingen, punaises en blauwe-zone markering aangeduid. In de praktijk merken we dat de gekozen inrichting nog niet voldoende is om de parkeeroplossing goed te laten functioneren", zo laat een woordvoerder weten.

Fysieke maatregelen
Het fout parkeren is een doorn in het oog van veel inwoners, maar ook van de gemeente. Toch wordt er, tot op heden, weinig gehandhaafd. "Handhaven blijkt tijdelijk wel enig effect te sorteren, maar is voor de lange termijn niet het gewenste instrument. Om die reden gaan we binnenkort ingrijpen met fysieke maatregelen op het gedeelte tussen kerk en kiosk", besluit de woordvoerder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant