Afbeelding

Esther de Bie grijpt naast titel Sociaal Werker van het Jaar

Algemeen 1.250 keer gelezen

VEGHEL | Esther de Bie (ONS welzijn) is woensdagmiddag niet uitgeroepen tot Sociaal Werker van het Jaar 2019. Die eer ging naar Norbert Wijnhofen uit Nijmegen. 

ONS welzijn laat desondanks weten enorm trots te zijn op Esther. Deze verkiezing is een initiatief van sociale partners CNV- en FNV Zorg en Welzijn, Arbeidsmarktfonds en Sociaal Werk Nederland.

Geluk
ONS welzijn en Esther zetten zich dagelijks in voor het langer en gelukkig thuis wonen. "Esther zoekt altijd de verbinding tussen wat mogelijk is bij mensen en hun omgeving, zorgorganisaties én bedrijven. Zij realiseert zich dat mensen langer zelfstandig thuis wonen en dat dit niet vanzelf gaat. Esther ziet kansen bij mensen en hun omgeving voor het oplossen van problemen in hun dagelijks leven, geeft informatie over regelingen en procedures, maar begeleidt ook naar vormen van dagbesteding, opvang en ontmoetingsmogelijkheden en biedt mantelzorgondersteuning. Waar nodig zoekt zij een maatje voor praktische hulp of gezelschap. Mooie voorbeelden zijn de Kerstconcerten waar 1500 mensen aan hebben deelgenomen en Heel Veghel Bakt waar 228 mensen met elkaar gegeten hebben", laten ze bij ONS welzijn weten. Esther zelf vindt het heel belangrijk dat iedereen mee kan blijven doen in de maatschappij. "Ieder mens heeft een verhaal dat gehoord dient te worden. Iedereen heeft talent. Door aandacht te geven en uit te gaan van mogelijkheden geloof ik er in dat we door ons werk bijdragen aan het geluk van mensen", aldus Esther. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant