Blijdschap bij de Veghelse hockeysters.
Blijdschap bij de Veghelse hockeysters.

Zwaarbevochten overwinning voor Geel-Zwart

Sport 841 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 speelde afgelopen zondag de eerste thuiswedstrijd van de tweede seizoenshelft. De Veghelse hockeysters namen het op tegen Hopbel Dames 1. In Schijndel werd er kansloos met 5-0 verloren. Zondag volgde revanche. Geel-Zwart won zwaarbevochten met 2-1.

Geel-Zwart startte fel aan de wedstrijd, maar wist de bal het eerste kwartier nog niet dreigend in de cirkel van Hopbel te krijgen. Hopbel zette daar bar weinig tegenover. Toch wist Geel-Zwart het veldoverwicht niet om te zetten in doelpunten.

Zwaarbevochten
Na rust gingen de Veghelse hockeysters op dezelfde voet verder. Al snel kwamen ze op voorsprong via Inge van Kessel. Tegen de verhouding in kwam Hopbel direct op gelijke hoogte. Geel-Zwart gaf niet op, rechtte de rug en knokte zich terug. Julie van Roosmalen werd matchwinner door de 2-1 binnen te slaan. Hopbel kwam nog een paar keer gevaarlijk in de cirkel, maar Geel-Zwart hield knap stand. De Veghelse hockeysters vergaten zelf om de score op te voeren. Eindstand na een zwaarbevochten wedstrijd: 2-1. 

HOD
Volgende week neemt Geel-Zwart het op tegen HOD uit in Valkenswaard, die zesde staan op de ranglijst. Geel-Zwart moet zo veel mogelijk punten weten te pakken om het gat te verkleinen met de nummer 8. Ook dit beloofd weer een spannende wedstrijd te worden.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant