Wim Rijkers uit Uden met zijn verzameling over kastelen.
Wim Rijkers uit Uden met zijn verzameling over kastelen.

Tentoonstelling over kastelen op de verzamelbeurs

Algemeen 419 keer gelezen

EERDE | De afdeling Zuid-Nederland van De Verzamelaar organiseert op zondag 24 maart een ruilbeurs voor allerlei verzamelingen in gemeenschapshuis De Brink in Eerde. Deze keer houdt Wim Rijkers uit Uden een tentoonstelling met zijn verzameling over kastelen.

Wim weet niet meer goed wat de aanleiding was, maar hij weet nog wel dat het begin jaren '90 is geweest dat hij tijdens een vakantie in Frankrijk besloot om van alles van kastelen te gaan verzamelen. Hij is altijd al een verzamelaar geweest en een liefhebber van oude dingen. Hij verzamelt ook postzegels en munten. In eerste instantie was zijn idee om zoveel mogelijk informatie over kastelen bij elkaar te zoeken en daar overzichten van te maken. Hij ging op zoek naar de geschiedenis van kastelen, de bewoners en welke functie de kastelen nu hebben. Hoewel het dus in eerste instantie begon als alleen het verzamelen van informatie, verzamelt hij nu ook allerlei dingetjes met kastelen. Als je toch al postzegels en munten verzamelt dan is het ook een kleine stap om die ook over kastelen te gaan verzamelen. Daarnaast heeft hij ook suikerzakjes, ansichtkaarten, stickers, bierviltjes, theezakjes, theelepeltjes en zelfs een koekje met een kasteel erop in zijn verzameling.
Meer informatie is te lezen op: verzamelbeurseerde.nl. Op deze site staat een uitgebreid verhaal.

De ruilbeurs wordt gehouden op zondag 24 maart van 09.00 uur tot 12.00 uur in gemeenschapshuis De Brink aan het Sint Antoniusplein 7 in Eerde. Tijdens deze verzamelbeurs is er van alles te ruilen. De entree is 1.50 euro voor volwassenen, kinderen mogen gratis naar binnen.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant