Wethouder Van den Bogaard (L) overhandigt aan een toekomstige bewoner de 'huissleutel'.
Wethouder Van den Bogaard (L) overhandigt aan een toekomstige bewoner de 'huissleutel'.

Sleuteloverdracht nieuwbouwwijk De Bolst: 'Belangrijk voor Erp en haar inwoners'

Wonen 1.487 keer gelezen

ERP | Wethouder Eric van den Bogaard heeft op woensdag 20 maart de officiële sleuteloverdracht verricht van nieuwbouwwijk De Bolst in Erp. VOF De Bolst viert de oplevering van 23 nieuwe woningen in de nieuwbouwwijk vlakbij de Achterbolst en de Horstakker in Erp. Van den Bogaard overhandigde symbolisch de sleutel aan één van de nieuwe bewoners. De eerste woningen worden binnenkort opgeleverd.

Toekomstige bewoners, de gemeente Meierijstad, Bouwbedrijf Van Grunsven, Bouwbedrijf Versteegden en - namens VOF De Bolst - BPD Ontwikkeling en Jansen de Jong Projectontwikkeling kwamen woensdagmiddag samen op de bouwplaats. Na de symbolische sleuteloverdracht was het tijd voor het eerste bakje koffie met de buren. Ludieke koffiedames schonken verse koffie en thee, in een nog in aanbouw zijnde woning. Zo kon iedereen al gezellig kennismaken met de nieuwe buren. "Ik vind het een eer om als wethouder de sleutel te mogen overhandigen aan wéér een nieuwe bewoner in De Bolst. Nadat de bouw een aantal jaren op een lager pitje heeft gestaan, wordt er nu gelukkig weer volop gebouwd en dat is belangrijk voor Erp en haar inwoners. Ik wens alle nieuwe bewoners alvast veel woonplezier toe", aldus Van den Bogaard.

Twee fases
VOF De Bolst, een samenwerking tussen BPD Ontwikkeling en Jansen de Jong Projectontwikkeling, is de ontwikkelaar van de nieuwbouwwoningen in De Bolst. Voor de bouw van de woningen zijn twee lokale aannemers gezocht. In februari 2018 startte Bouwbedrijf van Grunsven met de bouw van elf woningen uit de eerste fase. Deze huizen waren toen allemaal al verkocht, zodat afgelopen maart de volgende fase van twaalf woningen in verkoop ging. Ook hiervan waren na een paar maanden voldoende woningen verkocht. Bouwbedrijf Versteegden begon net na de zomervakantie van 2018 met de bouw. Naar verwachting wordt de eerste woning van deze fase rond de zomervakantie opgeleverd.

De Bolst
De Bolst is een nieuwbouwwijk aan de noordkant van Erp. Omgeven door natuur en landerijen en veel ruimte om te spelen, maar ook op fietsafstand van de bakker, supermarkt en cafés van Erp. In de wijk staat De Trommel, een multifunctioneel gebouw waar onder andere een basisschool, kinderopvang en peuterspeelzaal onder één dak zitten.
Medio dit jaar start de verkoop van de derde fase met nieuwe woningen in De Bolst. Kijk voor meer informatie op: www.debolst.nl.

VOF De Bolst
VOF De Bolst is een samenwerking tussen BPD Ontwikkeling en Janssen de Jong Projectontwikkeling. De VOF ontwikkelt projectmatig alle nieuwbouwwoningen in De Bolst. Tot nu toe zijn er dat al ruim vijftig. Naar verwachting wordt dit aantal nog verdubbeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant