Tim Rerimassie sterk aan de bal
Tim Rerimassie sterk aan de bal Foto: Gerard Beekmans

Blauw Geel'38/Jumbo zeventig minuten met tien man naar puntje bij ADO'20

Voetbal 984 keer gelezen

HEEMSKERK – Rode kaarten lijken Blauw Geel'38 dit seizoen op te gaan breken. Kantelde het duel een paar weken geleden thuis tegen OJC Rosmalen volkomen na het rood voor Rick Polman. Zondagmiddag op de Vutter in Heemskerk was 'Sjaak de Sjaak' en kreeg na twintig minuten direct rood wat volgens Veghelse lezing weer een discutabele beslissing was. Wie er ook gelijk had Blauw Geel'38 moest na een 1-2 voorsprong (twee maal Tim Rerimassie) 70 minuten door met tien man en sleepte uiteindelijk een puntje, met dank aan Brahim Zaari, over het eindsignaal.

Met een minuut stilte in verband met de aanslag in Utrecht afgelopen week werd er op De Vutter afgetrapt. Niels van Casteren begon in Heemskerk met een blauwdruk van de opstelling van vorige week. Dat hield in weer een basisplek voor jongeling Martijn van Kessel en kreeg Koen van der Zanden opnieuw de voorkeur voor Joey Hellstern in de punt van de aanval. ADO'20 begon sterk en kon na een paar goede kansen in de 12 minuut scoren. Sead Mazreku was het die, op de rand van buitenspel, om twee spelers plus de keeper slalomde en in de korte hoek afrondde.

Sjaak Egmond rood
Lang duurde de vreugde niet want de Veghelaren sloegen terug door Tim Rerimassie die na een fraaie lob van Hidde van Dijk de gelijkmaker kon scoren. Amper van de aftrap stond het 1-2 nadat Rerimassie zijn staaltje van vorige week tegen Quick'20 herhaalde en van afstand de Veghelaren op voorsprong schoot: 1-2.  Toch kantelde de wedstrijd nadat Sjaak Egmond Raymond de Waard vloerde en scheidsrechter Gansner hem met rood liet vertrekken. Ondanks het numerieke voordeel voor de gastheren stabiliseerde de wedstrijd en konden de Veghelaren met een voorsprong naar de thee.

Brahim Zaari
Na rust met Joey Hellstern voor Koen van der Zanden prikte ADO'20 aanvankelijk wel, maar doelpunten leverde vooralsnog niet op. Hidde van Dijk mikte ruim over. De wedstrijd werd een soort van schaakspel waar Blauw Geel'38 de voorsprong omhelsde en ADO'20 amper een bres kon slaan in de tot dan toe stugge Veghelse defensie. In de omschakeling was er soms wel gevaar onder anderen met een uitbraak van Verbakel, maar zijn voorzet werd door Hellstern niet goed verwerkt.  ADO'20 drong weer aan. Eerst nog Brahim Zaari die een loeiharde inzet wist te keren, maar kort hierna was hij kansloos  op een inzet van Jesper de Vré die in tweede instantie de gelijkmaker voor zijn rekening namt. Het werden precaire minuten voor de Veghelaren waar Zaari een grote rol in vervulde. In blessuretijd kreeg de ingevallen Rick Polman nog een kans, maar die ging naast. Blauw Geel'38 sleepte het punt over de tijd wat als een overwinning voelde ondanks dat het maar één puntje opleverde.

Niels van Casteren: "Als je vanaf minuut 19 met tien man komt is de 2-2 niet eens zo slecht. De rode kaart kon ik vrede mee hebben. Daarentegen hadden we zeker grote winstkansen gehad met onze speelwijze. Daar had ADO'20 geen antwoord op. Gezien de stand is het puntje mager, maar dat verander je niet. Rick Polman kreeg an Joey Hellsteren nog een goede kans, maar die ging er niet in helaas."

Opstelling: Brahim Zaari, Sjaak Egmond, Erik van Loon, Mustafa Guler, Erik Huibers, Tim Rerimassie, Hidde van Dijk, Martijn van Kessel, Danny Verbakel (82. Rick Polman), Koen van der Zanden (46. Joey Hellstern), Sander Egmond (90. Yevghenny Marceli.)