Robby van Raaij gaat koppen
Robby van Raaij gaat koppen Foto Eric Elbers

2H: SSS'18 struikelt in blessuretijd over Heeswijk; Volharding klopt Helvoirt op Soetendaal

Voetbal 2.774 keer gelezen

SSS'18 zag de zege reeks abrupt gestopt door Heeswijk dat in de dying seconds van de wedstrijd toesloeg via Danny Aarts. EVVC won ook weer bij laagvlieger Sparta'18. DAW en Erp haalde weer hard uit met aansprekende cijfers. Het wordt bloedspannend in deze klasse.

Berghem Sport legde op het eigen mooie nieuwe sportpark De Koppelsteeg het loodje tegen het bezoekende Erp. De club van trainer Jurgen van Wanrooij leidde met de rust al met 0-2. Na achttien minuten al was het Ruud Delisse die een voorzet van rechts doeltreffend verwerkte. De 0-2 viel na 30 minuten, een solo van Luuk Barten die vanaf eigen helft begon. Berghem Sport  weigerde in te grijpen en na een één-twee met Emiel van der Sanden was het Luuk Barten die de 0-2 binnenschoot. Na rust bleef Erp heersen. Na drie minuten was het alweer raak. Van der Sanden werd bediend door Ruud Delissen en werd het 0-3. Van der Sanden viel toen uit met het zich laat aanzien hamstring klachten. Erp liep nog uit naar 0-4 door Rob van Rijbroek, waarna Jacky van Deutekom verkleinde naar 1-4 en 2-4, beiden uit een corner. Het laatste woord was echter voor Dieuwe van der Heijden met een knappe actie die 2-5 betekende.

Berghem Sport - Erp

Heeswijk – SSS'18 1-0
Een bijzonder knappe zege van de Balledonkers die toch niet echt in beste doen zijn. Langdurige blessures van Tom Sleddens en Arjen Haast zijn een groot gemis voor trainer Stef Sijbers. Toch hield Heeswijk prima stand. Na een 0-0 ruststand ging uiteindelijk de winst toch naar Heeswijk. Het was Danny Aarts die blessuretijd uit de omschakeling wist te scoren. Ruud Vermeer, trainer van SSS'18: "Jammer, op basis van de tweede helft hadden we de drie punten in het vizier. Maar hun keeper hield alles tegen (Niek van Zutphen). Soms met kunst en vliegwerk, maar hij hield de nul."

Sparta'18 – EVVC 0-2
Voor de Spartanen worden de druiven als maar zuurder. Vanmiddag ging het team uit Sevenum met 0-2 onderuit tegen EVVC.  Na een 0-0 ruststand was het Roel Bouwens die een kwartiertje na rust, na een inworp van René van Santvoort, de 0-1 kon aantekenen. Mitchel Bodelier stiftte in de 83e minuut de bal over de Limburgse doelman heen wat een 0-2 eindstand betekende. EVVC-trainer Stephan Hesemans was kort maar duidelijk: "Een belangrijke en goede overwinning op goed moment."

Tom van den Boogaard kopt (Foto Hanny van der Linden)

Venhorst – Vianen Vooruit 1-1
Venhorst ging rusten met een 1-0 voorsprong en had daar ook het meeste recht op. Venhorst had meer de tweede bal en hadden kansen om te scoren. Het was Mike van Grinsven die op aangeven van Thijs van Sleeuwen kon scoren vijf minuten voor rust. Na rust werd Vianen Vooruit sterker en scoorde Jeroen Bardoel al snel de gelijkmaker. Het was een indraaiende bal waarbij volgens trainer Joost Janssen een overtreding aan vooraf ging. Hij vond wel dat de uitslag terecht was.

Volharding – Helvoirt 3-2
Het blijft momenteel crescendo gaan met Volharding. Vanmiddag boekte de equipe van trainer Johan Vullings alweer haar vierde overwinning op een rij. Ditmaal moest de nummer twee in de stand Helvoirt er in Vierlingsbeek aan geloven: 3-2. Die uitslag viel voor de runner-up nog mild uit, doordat het goed spelende Volharding nog heel veel kansen onbenut liet. Tot voor kort leverden thuisduels voor de Vierlingsbekenaren wel spektakel op, maar nauwelijks punten. Vandaag wonnen de roodwitten echter alweer voor de derde keer op een rij in eigen huis. Ook staat Volharding er goed voor in de strijd om de derde periodetitel. De Soetendaalbewoners zijn na drie duels als enige nog zonder puntenverlies. Marc Rens was het die in de 37e minuut de score opende voor volharding. Tim Verhoeven was het die bijna in het rustsignaal de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Na rust liep Volharding snel uit naar 3-1 via Marc van Rens en Tom Kessels. Menno van Hattum mocht er in de 94e minuut nog 3-2 van maken, maar de winst bleef in Vierlingsbeek.

DAW - Sportclub Irene (Foto Ingrid Willems)

DAW – Sportclub Irene 5-2
Een regelmatige zege heet dat dan. In de 13e minuut opende Corik Megens de score: 1-0. Een doelpunt over veel schijven. Tien minuten later speelde keeper Rick van Aalst lang op Corik Megens die Bart Vos alleen voor de keeper zette en vervolgens scoorde. Nadat Bart Vos met zijn tweede van de middag de 3-0 bepaakde, was het over met de bezoekers uit Tegelen. Siem van Merwijk en Robert Knipping leken bij de 5-0 de eindstand bereikt te hebben, echter Sportclub Irene leefde nog. Via een schot van afstand werd het nog 5-1 en een pingel (na een overtreding van Knipping) bepaalden de bezoekers uit Noord-Limburg de eindstand op 5-2.  Een mooie zege en DAW lijkt weer in het oude patroon te zitten met zes punten binnen acht dagen.