Alle winnaars op een rijtje
Alle winnaars op een rijtje

Prinses Christina Concours op de Noordkade

Algemeen 653 keer gelezen

VEGHEL | Bijna 70 jonge muzikanten deden afgelopen weekend mee aan de regioselecties van het Prinses Christina Concours in Veghel. De jury koos uiteindelijk zeven finalisten. Zij mochten op zondag 24 maart optreden tijdens de finale op de Noordkade in Veghel. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door burgemeester Kees van Rooij. Pianiste Diana Pivak uit Veghel werd derde in de categorie 15 tot en met 19 jaar.

Met haar derde plaats kreeg Diana een muziekbon ter waarde van 75 euro en ze mag optreden tijdens de serie 'Lunchpauzeconcerten' in Muziekgebouw Eindhoven in seizoen 2019-2020.

Selecties
Het concours in Veghel was het laatste regioconcours. In totaal doen dit jaar ruim 400 jonge musici mee aan het Prinses Christina Concours. Alle deelnemers spelen tijdens de selecties tien minuten voor jury en publiek. Ze krijgen feedback en maken kans op mooie prijzen en een plek in de regiofinale. Achter de schermen ontmoeten deelnemers elkaar, waardoor nieuwe vriendschappen ontstaan en mooie samenwerkingen beginnen. Het is dit jaar de 51e keer dat het Prinses Christina Concours georganiseerd wordt.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant