Geel-Zwart loop tegen nederlaag aan

Geel-Zwart gaat ten onder tegen HOD

Sport 425 keer gelezen

VEGHEL | Voor Geel-Zwart Dames 1 stond er afgelopen zondag een uitwedstrijd tegen HOD op het programma. In de eerste seizoenshelft werd er met 1-3 verloren. Helaas voor de Veghelse hockeysters was HOD zondag wederom te sterk. Er werd in Valkenswaard verloren met 6-3.

Het was duidelijk merkbaar dat Geel-Zwart iets recht kwam zetten in Valkenswaard. Geel-Zwart moest wennen aan het veld, maar was in het eerste kwartier meer in balbezit en bepaalde het spel. De eerste kans van HOD van de wedstrijd werd meteen benut. Geel-Zwart streed terug en Inge van Kessel wist, op aangeven van Anne Biemans, de stand gelijk te trekken door middel van een harde flats in het net. Net voor rust breidde HOD de voorsprong uit naar 2-1.

Moed
In de tweede helft gebeurde er een hoop. Vroeg in de tweede helft kreeg Geel-Zwart nog twee doelpunten om de oren. Later wist Inge van Kessel een strafbal te creëren, die Julie van Roosmalen goed benutte, waardoor de tussenstand op 4-2 gezet werd. Geel-Zwart hervond in het laatste kwartier van de wedstrijd het vertrouwen en zette door. Debutant Indy van Boxmeer gaf een mooie voorzet op Julie. Zij plaatste de bal soepel in het doet: 4-3. Geel-Zwart had de moed weer terug, maar het mocht niet baten. HOD wist hun strafcorners goed te benutten en bepaalde daardoor de eindstand op 6-3.

Op zondag 31 maart staat de Meierijstad-derby op het programma tegen Sint-Oedenrode Dames 1. Deze wordt op eigen veld gespeeld om 12.45 uur.