Tapijt van de Vrede.
Tapijt van de Vrede.

Van bouwen met bamboe tot reizen naar China

Onderwijs 973 keer gelezen

VEGHEL | Het Zwijsen College in Veghel heeft van maandag 25 tot en met vrijdag 30 maart een activiteitenweek. Alle leerlingen van het Zwijsen doen hieraan mee. Er worden veel activiteiten georganiseerd, van bordspellen spelen tot aan reizen naar verschillende landen.

Door: Ekrem Kaya, Osman Ayvaz (leerlingen van het Zwijsen College).

In de eerste twee klassen kunnen de leerlingen deelnemen aan het zelf ontwikkelen en spelen van elkaars escape room en aan allerlei workshops, zoals Pop art, goochelen, Chinese dumplings maken of stopmotionfilmpjes maken. De tweedeklassers zijn maandag naar de Efteling geweest en kregen dinsdag een voorstelling over pesten te zien van theatermakers ROET. Ook gaan de leerlingen op stage. Ze hebben zelf gekozen waar. Tijdens de techniekdag kunnen leerlingen kiezen tussen bouwen met bamboe, een elektronische uitvinding of een stoel bouwen. De meeste derde- en vierdeklassers gaan op reis naar het buitenland. Zo zijn er talenreizen naar Engeland, Frankrijk en Duitsland en een groepje heeft een uitwisselingsreis met scholieren in Italië en Spanje. Enkele leerlingen die als extra vak Chinees hebben, gaan over een paar dagen naar China. Niet alle leerlingen kunnen mee. Sommigen van hen maken daarom artikelen voor de lezers van Kliknieuws.

Foto's: Dit was een dag voor 'Vrede en Vrijheid'. De voorbereidingen waren getroffen in de lessen levensbeschouwing en uitmondend in een hele dag deze week. Ochtend = strip over WOII lezen + opdracht erbij, Joodse gastspreker die in de oorlog is geboren en over alle gevolgen daarvan vertelde. Middag = Tapijt voor de Vrede leggen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant