Ringoven in Mariaheide.
Ringoven in Mariaheide.

Ringoven in Mariaheide wint Theater Straatprijs

Kunst en cultuur 714 keer gelezen

VEGHEL | Theater De Blauwe Kei heeft op 30 maart, ter ere van de 52e verjaardag van het theater, voor de achtste keer de Theater Straatprijs uitgereikt. De bewoners van de Ringoven in Mariaheide zijn de gelukkige winnaars. Zij mogen binnenkort gratis naar musical Op Hoop Van Zegen in Theater De Blauwe Kei in Veghel. Vooraf worden ze feestelijk ontvangen met koffie en gebak.

Nadat er eerst willekeurig één plaats werd kozen in Meierijstad heeft het team van Theater De Blauwe Kei vervolgens uit die plaats één straat geprikt, namelijk de Ringoven in Mariaheide. Alle bewoners van de winnende straat zijn op vrijdag 30 maart per post op de hoogte gebracht van hun prijs. Omdat De Blauwe Kei haar 52ste verjaardag viert, mogen 52 bewoners van de winnende straat op zaterdag 25 mei gratis naar de musical Op Hoop Van Zegen.

Vissersweduwe
Op Hoop Van Zegen is een oer-Hollandse musical gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren laat niemand onberoerd. Zeker wanneer Kniertje voor het gruwelijke dilemma komt te staan of ze haar jongste zoon Barendje ook naar zee zal sturen. Sinds de première in 1900 is deze klassieker het meest gespeelde Nederlandse toneelstuk ter wereld en het werd diverse malen verfilmd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant