Belangrijke overwinning voor Geel-Zwart Dames 1.

Geel-Zwart boekt overtuigende zege in Meierijstad-derby

Sport 462 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 heeft afgelopen zondag op overtuigende wijze de Meierijstad-derby gewonnen tegen Sint-Oedenrode. In eigen huis wonnen de Veghelse hockeysters met 4-1.

Geel-Zwart begon fel aan de wedstrijd en liet merken dat er in Veghel niks te halen viel voor de Rooise ploeg. Anne Biemans maakte na twee minuten al de openingstreffer door een strafcorner hard in de hoek te plaatsen. Julie van Roosmalen maakte haar eerste treffer van de middag nog in de eerste helft. Ze maakte dankbaar gebruik van geschutter in de Rooise defensie. Julie kwam een-op-een met de keeper te staan en maakte dit karwei simpel af.

Lizanne van Marrewijk
De start na de rust was niet zo denderend als de start van de wedstrijd, maar Geel-Zwart wist nog steeds om te gaan met de, voornamelijk fysieke, druk van Rooi.
Lizanne van Marrewijk wist halverwege de tweede helft de bal netjes in de hoek te plaatsen en was zo verantwoordelijk voor de 3-0. Sint-Oedenrode ging vervolgens niet goed om met de cirkelbezetting van Geel-Zwart, waardoor Julie haar tweede treffer kon maken door de bal in de goal te pushen. Tien minuten voor het eindsignaal redde Sint-Oedenrode de eer door de 4-1 te maken.

Zes punten
Aanstaande woensdag worden de laatste 32 minuten gespeeld van de gestaakte wedstrijd in Goirle. De tussenstand hier was 0-1 voor Geel-Zwart.
Volgende week zondag neemt Geel-Zwart het uit op tegen de voorlaatste van de ranglijst: Civicum. Wie weet pakken de Veghelse hockeysters de komende week wel zes punten.