Jeanne van der Aa-Vervoort en Franca van Bentum-Vervoort (Foto: Ad van de Graaf).
Jeanne van der Aa-Vervoort en Franca van Bentum-Vervoort (Foto: Ad van de Graaf).

Vervoort Schoenen stopt na meer dan honderd jaar

Centrum 2.987 keer gelezen

VEGHEL | Vervoort Schoenen, gevestigd aan de Hoofdstraat 61-63, gaat stoppen. De schoenenwinkel heeft meer dan honderd jaar in het Veghelse centrum gezeten. Jeanne van der Aa-Vervoort en Franca van Bentum-Vervoort vinden het mooi geweest en stoppen met opgeheven hoofd. "We hebben altijd met plezier in de winkel gestaan, maar nu is het tijd voor iets anders", laten ze weten.

Jeanne en Franca namen de zaak in 1985 over van hun ouders. Vervoort Schoenen is als familiebedrijf al vanaf 1800 actief in de schoenenbranche. In al die jaren zijn dezelfde zaken belangrijk gebleven. "Vakmanschap, passie voor het vak, kwaliteit en klantvriendelijkheid hebben wij altijd hoog in het vaandel gehad", vertelt Jeanne. Franca vult aan: "Ons motto is: 'Het is ook onze dag'. Daarmee bedoel ik dat we het altijd leuk hebben gevonden om mensen over de vloer te hebben en de dag op een plezierige manier door te brengen. Jeanne en ik hebben genoten van het ondernemen in Veghel."

'Het voelt goed'
Toch hebben ze besloten om er mee te stoppen. "Ik ben 67 en Franca Is 65. Het is tijd voor iets anders. Eventuele opvolging is er niet. Twee van onze dochters zijn actief in het onderwijs en de andere werkzaam in de marketing. We vinden het jammer dat Vervoort Schoenen verdwijnt uit het Veghelse straatbeeld, maar blikken terug op een mooie tijd", aldus Jeanne. Franca: "Een eigen zaak is veel uren draaien en hard werken, maar we zouden het zo weer over doen. De beslissing om te stoppen was niet gemakkelijk, maar nu het zover is, voelt het goed. We willen iedereen bedanken voor het vertrouwen. Veghel is een prachtig dorp met mooie mensen en veel mogelijkheden. Win het vertrouwen en je kunt er goed zakendoen."

Gezellig
Wanneer de deuren van de schoenenzaak definitief dichtgaan, is nog niet bekend. Franca: "We hebben geen vaste einddatum. Het pand is van ons, vandaar dat we alle tijd nemen om op een prettige manier af te sluiten. Er is nog voldoende aanbod uit de collectie, dus wij verwelkomen iedereen om nog even een kijkje te komen nemen."
Vervoort Schoenen lanceert veel aanbiedingen en acties. "Volg ons op Facebook (Vervoort Schoenen), check de advertenties in de Stadskrant Veghel en loop regelmatig even binnen. Dan mis je niks. Wij vinden het gezellig als men langskomt. Nu kan het nog!", besluiten Jeanne en Franca.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant