Afbeelding

Lekker leren en buitenspelen tegelijkertijd

Onderwijs 1.069 keer gelezen

VEGHEL | De zon scheen dinsdagochtend lekker en er hing een aangenaam temperatuurtje. De ideale omstandigheden voor de Nationale Buitenlesdag. 339 scholen uit Noord-Brabant deden mee, waaronder basisschool 't Heibosch in Veghel. 

Bij de leerlingen van de Veghelse basisschool stonden diverse buitenlessen op het programma. Groep 3-4 kreeg een les klokkijken in de buitenlucht. Met hoepels en stoepkrijt togen ze in groepjes naar het schoolplein om de wijzers van de klok beter te leren kennen. En dat ging goed! De 24 kinderen van juf Marja gingen enthousiast op zoek naar de juiste kloktijden, die ze zelf hadden getekend op de stoep. "De kinderen krijgen regelmatig buiten gymles", vertelt Marja. "Lessen zoals rekenen en spelling worden niet zo snel buiten gehouden. Het is leuk om deze lessen buiten te geven en te zien dat de kinderen actief bezig zijn." Ook de andere groepen van basisschool 't Heibosch kregen lessen buiten. Zo leerde groep 6 breuken en zochten eveneens groepen 1 en 2 en groep 7 het schoolplein op voor een activiteit. 

Nationale Buitenlesdag 
Basisschool 't Heibosch doet voor de tweede maal mee aan het landelijke initiatief van Jantje Beton en IVN Natuureducatie. De Nationale Buitenlesdag is in het leven geroepen om leerkrachten te stimuleren er met de leerlingen op uit te trekken. Buiten bewegen de kinderen meer, en door de combinatie van natuurlijk daglicht en frisse buitenlucht kunnen ze zich beter concentreren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant