Coördinator Berry Everaarts (L), met voorzitter Fons Delforterie (R), hebben de beschikking over een gemotiveerd legertje vrijwilligers (Foto: Bert La Fleur).
Coördinator Berry Everaarts (L), met voorzitter Fons Delforterie (R), hebben de beschikking over een gemotiveerd legertje vrijwilligers (Foto: Bert La Fleur).

Frisselstein maakt zich op voor start tennisseizoen

Sport 705 keer gelezen

VEGHEL | Bij TV Frisselstein op het Veghelse Prins Willem Alexander Sportpark liggen de zes gravelbanen er weer strak bij. Een nieuwe gravel toplaag is aangebracht, de lijnen zeer secuur uitgemeten en het net hangt in het midden exact op de voorgeschreven hoogte van 0.914 meter. Dit laatste is meteen één van de antwoorden op de quiz van komend seizoen.

De afgelopen weken is er door een enthousiaste groep vrijwilligers keihard gewerkt om de zes gravelbanen weer in een topconditie te krijgen. Elk voorjaar is het weer een hele klus om dit enorme karwei te klaren. De oude gravel laag eerst verwijderen, daarna de banen schaven en het nieuwe gravel aanbrengen, walsen, frezen, egaliseren, weer walsen en het speelveld zeer secuur uitmeten. Daarna de lijnen intrillen en de baan opbouwen.

Coördinator Berry Everaarts (L), met voorzitter Fons Delforterie (R), hebben de beschikking over een gemotiveerd legertje vrijwilligers (Foto: Bert La Fleur).

TV Frisselstein is een van de weinige tennisverenigingen in de regio die naast zes professionele kunstgrasbanen ook de beschikking heeft over zes originele gravelbanen. Volgens kenners zijn gravelbanen in het algemeen gezonder voor je gewrichten en botten, maar vergen wel meer en gedegen onderhoud. Alle banen bij de Veghelse tennisvereniging zijn voorzien van professionele verlichting.

Openingstoernooi
Wanneer in het voorjaar de gravelbanen weer klaar zijn, organiseren ze bij TV Frisselstein ieder jaar een openingstoernooi. Nieuw dit jaar is op zondag 7 april het 'Douwtrap - Openingstoernooi'. Vanaf 7.00 uur wordt er getennist. Tussendoor kunnen de deelnemers aanschuiven van een uitgebreid ontbijt.

Aanbod nieuwe leden
Om de seizoensopening ook echt te vieren, heeft Frisselstein voor dit jaar een aantrekkelijk aanbod voor nieuwe leden in petto. Om te beginnen worden er vanaf nu gratis inloopavonden georganiseerd en wel op de dinsdag en woensdag tussen 20.00 uur en 21.00 uur. Geïnteresseerden krijgen dan informatie over de vereniging en kunnen afspraken maken om te gaan tennissen. Ze proeven ook meteen de ongedwongen sfeer.
Voor geheel 2019, kunnen senioren (vanaf 18 jaar) lid worden voor 50 euro. Voor junioren (tot 18 jaar) is een lidmaatschap voor de rest van 2019 nog goedkoper. Zij betalen om lid te worden maar 25 euro.

Voorjaarscompetitie
De voorjaarscompetitie start op zaterdag 6 april. TV Frisselstein heeft dit jaar een team dat in de Topklasse meespeelt. Voor de liefhebbers die graag tennis kijken, is dit een aanrader. Het team in de Topklasse speelt dus op zaterdag vanaf 13.00 uur. Op 6 april beginnen ze met een thuiswedstrijd tegen De Pettelaer 1. Daarnaast zijn er op zondag nog vier teams actief.
Het paviljoen is geopend voor publiek. Consumpties zijn dan uiteraard ook verkrijgbaar.

Vernieuwde site
De laatste maanden is er door een deskundig team ook keihard gewerkt aan een geheel nieuwe website. Men kan nu alle relevante informatie overzichtelijk en uitgebreid vinden op: www.tvfrisselstein.nl.
TV Frisselstein is te vinden op het Prins Willem Alexander Sportpark en beschikt over ruim voldoende parkeerplaatsen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant