Volop feestvreugde bij Skunk na het behalen van het kampioenschap
Volop feestvreugde bij Skunk na het behalen van het kampioenschap Foto: Theo de Vrede

Skunk mannen kampioen,

Sport 484 keer gelezen

BEERS- Eén punt was voldoende om het kampioenschap in de tweede divisie binnen te halen. De heren van Vc Volt hadden vooraf aangegeven een Veghels feestje in de weg te willen staan, de realiteit was echter anders en het kampioenschap een feit. Setstanden: 13-25, 20-25, 21-25, 25-19

Met volle focus en volle tribunes kon de wedstrijd beginnen. Skunk nam meteen de overhand, met servicedruk, een goede blokzetting en harde aanvallen wist het VC Volt geen enig moment het idee te geven dat er iets te halen viel. Bij een 11-24 stand wist Volt nog twee maal het feestje uit te stellen maar bij een foute service van VC Volt kon de feestvreugde bij de Veghelaren niet langer worden uitgesteld en was het kampioenschap een feit. Na een poos van feestvreugde moest het restant van de wedstrijd nog worden doorgespeeld. Sets twee en drie waren de Vegelaren de gastheren de baas. In de vierde set lieten ze de teugels wat vieren en wist Volt met harde services goed te scoren en de laatste set te pakken. Skunk kan met één wedstrijd te gaan al terugkijken op een schitterend seizoen, slechts 1 wedstrijd werd verloren en is het een wedstrijd voor het einde al kampioen. De Veghelaren kunnen zich na één jaar afwezigheid gaan richten op een terugkeer in de eerste divisie. Komende tijd zal bekeken worden hoe de selectie er komend seizoen uit zal gaan zien.


Vrouwen Skunk zeker van tweede plaats

Een belangrijke wedstrijd dat was vooraf al duidelijk. De  3-1 winst tegen de nummer 7 op de ranglijst, Peter Peters/TSR dames 1, was voldoende om de tweede plaats en daarmee ook een plek bij de promotiewedstrijden veilig te stellen. Setstanden: 22-25, 25-21, 14-25, 22-25

In de eerste set werd er goed gestart door Skunk. Peter/Peters gaf echter veel tegengas en door een aantal goede services en aanvallen van de thuisspelende ploeg, moest Skunk vechten voor elk punt. Skunk was zelf echter ook goed op dreef waardoord de set werd gewonnen met 22-25.De tweede set werd slecht gestart door Skunk. Veel persoonlijke fouten zorgde in het begin van de set voor een grote achterstand. Door een aantal goede servicebeurten kwam Skunk weer bij waardoor de stand gelijk op liep halverwege de set. Helaas wist Skunk het foutenpercentage niet voldoende omlaag te brengen om de set binnen te slepen. Deze set werd dan ook verloren met 25-21.

Ledub
In de derde set veranderde het spelbeeld compleet. Skunk was overduidelijk de bovenliggende partij. Vastberaden om de tweede set goed te maken, werd er vol focus en overtuiging gespeeld waardoor Peter/Peters niks te vertellen had. Deze set werd dan ook overtuigend gewonnen met 14-25.In set vier werd net als in set drie sterk gestart. Helaas begon het foutenpercentage halverwege de set weer op te lopen waardoor Peter/Peters goed bij kon blijven. Skunk was echter vastberaden om vier punten mee naar huis te nemen en de set werd dan ook binnengesleept met 22-25. Volgende week treedt Skunk in de laatste wedstrijd van het seizoen aan tegen de nummer drie op de ranglijst, Ledub dames 3. Om 16:30 uur wordt er gespeeld in sporthal de Bunders in Veghel. Door de 3-1 winst van afgelopen zaterdag is Skunk echter al zeker van de tweede plaats.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant