De stenen kunnen tijdelijk eenvoudig verwijderd worden.
De stenen kunnen tijdelijk eenvoudig verwijderd worden.

Zwerfkeien tegen parkeeroverlast: 'Hopen dat we verlost zijn van foutparkeerders'

Centrum 2.149 keer gelezen

VEGHEL | Op een deel van de Markt in Veghel liggen sinds dinsdagochtend een hoop zwerfkeien. De grote stenen moeten ervoor zorgen dat auto's voortaan alleen nog parkeren op plekken waar dat is toegestaan. 

Bij het ontwerp van de nieuwe Markt was het uitgangspunt dat de ruimte open zou blijven zodat er evenementen kunnen plaats vinden. In de praktijk betekende dat dat de parkeervakken met blauwe lijnen en punaises zijn aangeduid. Ondanks deze aanduidingen wordt er veelvuldig fout geparkeerd op het direct aangrenzende gedeelte. Eerder zijn ter verduidelijking al extra paaltjes geplaatst en borden die de loopstrook voor voetgangers aanduiden.
Om het parkeren nu onmogelijk te maken zijn zwerfkeien geplaatst in een, volgens de gemeente, onregelmatig en speelpatroon. Tijdens evenementen kan de ruimte toch volledig worden gebruikt. "De stenen kunnen tijdelijk eenvoudig verwijderd worden. Tussendoor kunnen kinderen er fijn op klauteren", aldus de gemeente.

Foutparkeerders
Wethouder van Rooijen en centrummanagement Veghel vinden het jammer dat dit blijkbaar noodzakelijk is. "We hopen dat dit gaat werken en we voortaan verlost zijn van foutparkeerders. Komende maanden kijken we of dat het geval is. Bevalt het goed, dan houden we het zo. Anders gaan we opnieuw in overleg met betrokken partijen over een werkend alternatief voor de 'huiskamer van Veghel'", aldus de wethouder.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant