Geel-Zwart kan volgende week tegen Weert op zoek naar eerherstel.

Geflatteerde nederlaag voor Geel-Zwart

Sport 528 keer gelezen

VEGHEL | Voor Geel-Zwart stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Civicum op het programma. Thuis werd er in de slotfase verloren met 2-3. Een revanche kwam er niet. De Veghelse hockeysters verloren dik met 6-1.

Geel-Zwart begon prima aan de wedstrijd, maar bij de eerste echte uitbraak van Civicum viel direct de openingstreffer. Geel-Zwart leek hierdoor wakker geschud. Anne Biemans wist de eerste strafcorner van de wedstrijd hard in de hoek te plaatsen en de stand vroeg in de wedstrijd gelijk te trekken.

Vele aanvallen van Geel-Zwart volgde, maar de bal wilde niet het doel in. Civicum deed dat beter. De dames uit Cuijk maakten nog voor rust twee treffers. Geel-Zwart keek daardoor met rust tegen een 3-1 achterstand aan.

Opgewassen
Geel-Zwart wist dat er werk aan de winkel was om de stand recht te trekken. Helaas voor de Veghelse hockeysters wilde het afgelopen zondag maar niet lukken, bovendien was de verdediging niet opgewassen tegen de aanvalsdrift van Civicum. Ook in de voorhoede ontbrak de scherpte om het nog spannend te maken. Enkele mooie aanvallen gingen er niet in. De thuisploeg liep uit naar een geflatteerde 6-1 overwinning.

Super Sunday
Volgende week staat er een dubbele Super-Sunday tegen Weert op het programma. De dames spelen om 12.45 uur tegen Weert Dames 1 (uit werd er met 3-0 verloren) en Heren 1 speelt ook thuis tegen Weert. Deze pot start om 14.45 uur.