Fillmore East.
Fillmore East.

Optreden Fillmore East, featuring The Allman Brothers Band

Algemeen 317 keer gelezen

VEGHEL | In cultuurcafé De Afzakkerij op CHV Noordkade in Veghel treedt op zondagmiddag 14 april om 15.00 uur de band Fillmore East, featuring The Allman Brothers Band op.

De bandnaam is afkomstig van de titel van het meest bekende album van deze band; Live at the Fillmore East. Een destijds fameuze muziektempel op Second Avenue in New York, waar in het slechts driejarige bestaan vele iconische concerten hebben plaatsgevonden.

Twee drummers
Fillmore East speelt The Allman Brothers zoals die het in hun ruim veertigjarig bestaan zelf ook altijd hebben gedaan. Namelijk met twéé drummers. Met een avondje Fillmore East wordt het publiek getrakteerd op iets wat ze tot nu toe niet op de Nederlandse podia konden zien en horen.
In totaal heeft de band ruim honderd minuten Southern Rock op het repertoire staan. Daarbij ontbreken uiteraard hits als Whipping Post, Jessica en Ramblin' Man niet.

The Allman Brothers Band
The Allman Brothers Band was een invloedrijke Amerikaanse Southern rock- en bluesband uit Macon (Georgia). In eerste instantie rond de broers Duane en Gregg Allman. Met hun mix van blues, country, rock en zelfs jazz en klassieke muziek groeide The Allman Brothers Band uit tot een van de belangrijkere rockbands van de jaren zeventig.

Gratis toegang
De toegang tot het optreden is gratis. Een vrije gift is altijd welkom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant