Lentekriebels in Heeswijk-Dinther

Algemeen 399 keer gelezen

HEESWIJK-DINTHER | De Meierijsche Museumboerderij houdt op zondag 14 april een lente-evenement van 11.00 tot 16.00 uur. Op het terrein en in het museum is er die dag van alles te doen.

Zo laten tuinmannen en -vrouwen de ingezaaide en aangeplante historische groentehof zien. Daar groeien groentesoorten die je tegenwoordig bijna niet meer tegenkomt. Bezoekers mogen helpen met het zetten van plantjes.
In de boerderij kom je de echte boer en de boerin tegen. Ze zitten samen bij het brandende vuur en vertellen over het vroegere boerenleven. Het publiek kan met hen op de foto.
Op de antieke, maar uiterst nauwkeurige bascule wordt je gewicht vastgelegd. Je leert over het harde werk vroeger want er mag met de hand gedorst worden. Er zijn daarnaast veel aaibare dieren, waaronder een pony waarop kinderen een ritje mogen maken.
Er wordt met klei en met speksteen gewerkt en natuurlijk kunnen er veel spelletjes gespeeld worden. Ook is er van alles te koop. Het lekkere versgebakken museumbrood, het Cunera-slukske, pijl en bogen, de Meierijsche Museumboerderij-honing en allerlei andere leuke voorwerpen die voor een groot gedeelte gemaakt zijn door de 75 vrijwilligers. Bovendien is het terras open voor een lekkere pannenkoek of heerlijk drankje.
De Meierijsche Museumboerderij is te vinden aan Meerstraat 28 in Heeswijk-Dinther. Kijk voor meer informatie op de website: www.museumboerderij.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant