De Uilenbrink hoopt in januari 2021 terug te keren in het schoolgebouw aan de Melisselaar in Veghel.
De Uilenbrink hoopt in januari 2021 terug te keren in het schoolgebouw aan de Melisselaar in Veghel.

Leerlingen De Uilenbrink verhuizen naar andere locaties: 'Staan voor grote en uitdagende onderneming'

Onderwijs 2.790 keer gelezen

VEGHEL | Leerlingen van De Uilenbrink kunnen vanaf komend schooljaar niet terecht op hun eigen school. De Veghelse basisschool wordt van september 2019 tot januari 2021 verbouwd. Met ingang van het nieuwe schooljaar worden de groepen 1 tot en met 4 tijdelijk opgevangen in acht lokalen naast basisschool De Bunders en gaan de groepen 5 tot en met 8 naar het voormalige PABO-gebouw. "We willen graag nog voor de zomervakantie met de kinderen op de locaties gaan kijken", dat schrijft De Uilenbrink op haar website.

Volgens De Uilenbrink is een verbouwing noodzakelijk, omdat het grotendeels uit 1979 daterende gebouw toe is aan een upgrade.

Aparte vleugel
Als opvanglocaties is dus gekozen voor de locatie naast basisschool De Bunders en het voormalige PABO-gebouw. "Bij basisschool De Bunders betrekken we een aparte vleugel met een eigen ingang en een eigen schoolplein voor onze jongste kinderen. In overleg kunnen we bovendien gebruik maken van de gymzaal in de school. In het voormalige PABO-gebouw kunnen we elf groepen huisvesten en er is ruimte voor een handvaardigheid lokaal. Ook kunnen we op het kloostercomplex gebruik maken van een theaterzaal. Op beide locaties blijft onderwijs gegeven worden zoals men van de school gewend is. De Uilenbrink-sfeer blijft zeker herkenbaar", zo valt te lezen op de website.

Vooruitzicht 
Een spannende tijd breekt aan voor de leerlingen van De Uilenbrink, maar ook voor het personeel. "We staan voor een grote en uitdagende onderneming. Het team gaat er voor. Het vooruitzicht is immers een prachtig nieuwe Uilenbrink."
De schooltijden worden iets aangepast zodat iedereen op tijd kan komen. Op beide locaties blijft de mogelijkheid om tijdens de middagpauze over te blijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant