Afbeelding

Feestelijke start sloop voormalig ziekenhuis: 'Gaan Veghel stukje mooier maken'

Wonen 2.417 keer gelezen

VEGHEL | De aftrap van de sloop van het voormalig ziekenhuis Bernhoven in Veghel vond vrijdagavond plaats. Kopers, omwonenden, de zusters Franciscanessen, de wethouder en overige betrokkenen waren aanwezig bij deze feestelijke gebeurtenis.

De officiële handeling werd uitgevoerd door zuster Gerda, communiteit overste, samen met wethouder Eric van den Bogaard. Na een spectaculaire lichtshow werd met een druk op de knop, onder luid applaus van de genodigden, door een kraan de luifel van de hoofdentree van het voormalig ziekenhuis Bernhoven neergehaald.

Knetterhard
Door de diverse bijeenkomsten die eerder plaatsvonden, hebben de toekomstige bewoners elkaar al een beetje leren kennen. Het zijn mensen uit Veghel, maar ook uit de Randstad die bewust hebben gekozen voor het wonen in het Kloosterkwartier in Veghel. Het wonen op een rustige locatie in het groen, dichtbij het centrum en met de Noordkade op fietsafstand is voor de meeste een zeer waardevolle combinatie. Volgens Coen Hendriks, directeur van Zenzo Maatschappelijk Vastgoed BV, is iedereen blij met de start van de sloop. "Anderhalf jaar geleden is het complex gekocht en hebben we met zijn allen knetterhard gewerkt om tot dit resultaat te komen. Speciale dank aan de gemeente, architecten, aannemers en de makelaars. Na zes jaar wachten, na zes jaar tegen een leegstaand complex te kijken, wat steeds lelijker werd, gaan we vandaag Veghel een stukje mooier maken", aldus Coen.

Kloosterkwartier
De nieuwe woonwijk in hartje Veghel telt straks 49 woningen op ruime percelen en 98 appartementen. Zenzo en de toekomstige bewoners zijn trots op en blij met het Kloosterkwartier. De verkoop is een succes; alle rijwoningen zijn verkocht evenals de appartementen. Er zijn nog een paar tweekappers en vrijstaande woningen te koop. Ook interesse in wonen in het Kloosterkwartier? Ga voor de beschikbaarheid naar: www.kloosterkwartierveghel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant