Het 'metal'-gedeelte van de naam slaat op de metal-body gitaren die centraal staan in de groep.
Het 'metal'-gedeelte van de naam slaat op de metal-body gitaren die centraal staan in de groep.

Those metal Boys with their metal Toys in De Afzakkerij

Algemeen 339 keer gelezen

VEGHEL | In De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel kunnen geïnteresseerden zondag 21 april van 15.00 uur tot 17.00 uur genieten van live muziek. Komende zondag een verrassend 'anders dan anders' optreden van Those metal Boys, with their Metal toys. De toegang is gratis.

Geen 'heavy metal band' of excentrieke verzamelaars van nostalgisch speelgoed, maar een echte 'string band' die zich sinds jaar en dag, zeg maar vanaf 1977, verdiept heeft in muziekgenres die vandaag nog zelden enige aandacht krijgen. Al meer dan 25 jaar grasduinen deze muzikanten in de archieven van blues, jazz en swing van de eerste helft van de twintigste eeuw. Deze bijzondere muzikale Belgen waren als eens eerder te gast in De Afzakkerij en toen ging het figuurlijke dak eraf.
Het blijkt voor de 'Boys' een haast onuitputtelijke bron die garant staat voor verrassende songs en de basis vormt voor het meeste wat er heden ten dage nog steeds aan 'populaire' muziek wordt gemaakt. Het 'metal'-gedeelte van de naam slaat op de metal-body gitaren die centraal staan in de groep. Het zijn National Steel's en dobro's, zowel gewone als tenor en Hawaïaans gitaren en enkele komen origineel uit de jaren dertig, de periode waarin ze werden ontwikkeld en hoofdzakelijk gebruikt. Naast deze instrumenten, die de groep hun originele kleur geven, zorgen viool, trompet en contrabas voor een bijzondere combinatie. En zeg eens eerlijk, waar hoor je nog een zingende zaag? De laatste jaren vertoeven de boys bovendien regelmatig in het gezelschap van enkele 'girls' een straffe zangeres Tessa en ukulelespeelster en klarinettiste Helena.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant