Afbeelding

'Veilig omgaan met de scootmobiel'

Algemeen 522 keer gelezen

SCHIJNDEL | VeiligVerkeer Nederland (VVN) afdeling Meierijstad en hulpmiddelenleverancier Medipoint starten samen met de gemeente Meierijstad een pilot opfriscursus 'veilig omgaan met de scootmobiel in het verkeer'. Medipoint stimuleert haar klanten deel te nemen aan een scootmobiel opfriscursus. Bij deze bijeenkomsten kunnen ook ervaringen met andere gebruikers uitgewisseld worden.

De opfriscursussen zijn: woensdag 17 en woensdag 24 april 2019 in de ochtend van 9.30 uur tot 12.30 uur. In de middag van 13.30 uur tot 16.30 uur. De opfriscursussen vinden plaats in wijkgebouw De Vink. Echter op 24 april in de middag wordt de cursus aangeboden in wijkgebouw Vossenberg (tegenover de Spar) en start om 14.00 uur.

Niet alle scootmobielbestuurders zijn voldoende voorbereid op het rijden in het soms drukke verkeer. Het is wel heel belangrijk om gezien te worden. Daarom heeft de VVN Meierijstad samen met Medipoint een programma opgesteld waar zowel de theorie als de praktijk aan bod komen. De verkeersregels worden nog eens doorgenomen en er wordt geoefend op een speciaal uitgezet parcours. Menno Roozendaal, verantwoordelijk portefeuillehouder gemeente Meierijstad: "Wij vinden het belangrijk dat de scootmobiel gebruiker veilig kan deelnemen aan het verkeer. Daarom roepen we iedere gebruiker op om deel te nemen aan deze rijvaardigheidstrainingen."

Vlakbij het parcours is een servicemonteur met servicebus van Medipoint aanwezig. Kleine reparaties kunnen ter plekke verholpen worden.
De pilot start in april van dit jaar in Schijndel. Bij een succes krijgt de pilot een vervolg in Sint-Oedenrode en Veghel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant