(Vlnr) Helma Nijssen, Femke Janssen en Hannita van Zon geven namens IBN en Meierijstad soep aan voedselbankvoorzitter Jan Janssen.
(Vlnr) Helma Nijssen, Femke Janssen en Hannita van Zon geven namens IBN en Meierijstad soep aan voedselbankvoorzitter Jan Janssen.

IBN en Meierijstad schenken 12.0000 kommen soep

Algemeen 864 keer gelezen

VEGHEL | Soep eten en tegelijkertijd iets doen voor iemand die het minder heeft. Dat doen de gemeente Meierijstad en sociale werkgever IBN. Zij hebben inmiddels ruim 12.000 kommen soep geschonken aan voedselbank Veghel. Hoe? Door zelf soep te eten…

IBN serveert in het eigen restaurant en in het gemeentelijke restaurant soepen van Soupalicious. Deze sociale onderneming hanteert het one-for-one principe: met elke kom soep die een medewerker van een bedrijf of instelling afneemt, doneert hij of zij automatisch een kom soep aan de voedselbank in de eigen regio. Voorzitter van Voedselbank Veghel, Jan Janssen, is 'hartstikke blij' met de soepen. "Ook onze klanten zijn echt blij met de soepen. Wij vinden het mooi dat de gemeente en IBN ons zo ondersteunen. Wij voeden wekelijks zo'n 275 monden en deze soepen zijn een behoorlijke ondersteuning van onze voedselpakketten." Hannita van Zon, objectleider van IBN Facilitair, is ook tevreden over de samenwerking. "Wij vinden het mooi dat we op deze manier kunnen bijdragen. Wij ondersteunen het werk van de voedselbank van harte en zijn blij dat we op deze manier kunnen bijdragen."

Betaalde banen
Afnemers van Soupalicious steunen niet alleen de voedselbanken, maar dragen ook bij aan het verminderen van voedselverspilling. De soepen worden bereid met goede reststromen die anders zouden worden vernietigd. Ook dragen klanten bij aan het bieden van betaalde banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die in de keukens werken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant