Afbeelding

James Bond-achtige taferelen bij Udea

Zakelijk 2.218 keer gelezen

Erik Does, algemeen directeur van biologische groothandel Udea, verwacht dat het bezoekersplatform in het splinternieuwe magazijn intensief gebruikt gaat worden. Het logistiek systeem dat Vanderlande voor Udea bouwt, moet namelijk een ultiem visitekaartje worden – inclusief een wereldprimeur!

De deal
"Vanderlande bouwt momenteel ons nieuwe krattenmagazijn: we gaan de bemande orderpicktrucks voor het overgrote deel vervangen door een logistiek systeem met 138 shuttles, die automatisch producten picken. Ons magazijn wordt straks geen drie lagen hoog, maar 23 en de shuttles bereiken via 14 liften maar liefst 100.000 opslagposities."

Het belang
"We verhuizen al onze kantoor- en magazijnactiviteiten naar onze nieuwe locatie, op industrieterrein De Kempkens. De oplossing van Vanderlande gaat ons helpen de foutmarge bij het verzamelen van orders nóg verder te verkleinen, waardoor onze omzet naar verwachting met enkele tienden procent zal stijgen."

Het unieke
"Ons nieuwe krattenmagazijn staat in een volledig geconditioneerde omgeving, maar wél met verschillende temperatuurzones. Op de onderste lagen is de temperatuur 2 graden, in de middenlagen 7 graden en bovenin 12 graden. Voor zover ik weet, is er wereldwijd geen ander bedrijf dat dat klaarspeelt. Een wereldprimeur dus!"

Het gevolg
"Je kunt je voorstellen dat we een joekel van een koelventilatiesysteem nodig hebben. Ook vraagt onze installatie vernuftige oplossingen voor bijvoorbeeld brandveiligheid. Zo wordt het krattenmagazijn uitgevoerd met 36 brandveilige doorgangen. Of neem de CO2-tank voor onze blusinstallatie, met daarin zo'n 40.000 liter CO2 van min 80 graden. Brandveiligheid klinkt eenvoudig, maar hier wordt het tot James Bond-achtige proporties verheven."

Het gevoel
"Ik vind het heel gaaf dat we voldoende schaalgrootte hebben om deze stap te zetten. Maar ook eng: we drukken straks op een knop en dan móet simpelweg alles werken… Gelukkig doen we het samen met Vanderlande, een fijne partner, die ons magazijn straks zelfs als showcase gaat gebruiken. Er zullen regelmatig zakenrelaties van Vanderlande, van over de hele wereld, over de loopbrug naar het bezoekersplatform wandelen. We gaan er samen een succes van maken!"

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant