Afbeelding

Hellings lost files in Australië op

Zakelijk 1.150 keer gelezen

Soms lijken de beste ideeën zo eenvoudig… Dat wil niet zeggen dat iedereen ze kan bedenken. Bij Hellings Machinebouw in Sint-Oedenrode weten ze er alles van. Neem het merge systeem dat ze bouwen, voor een bedrijf in Australië.

"Wij maken transportsystemen voor de voedingsmiddelenindustrie", legt projectmanager en verkoper Ruud Steenbakkers uit. "Iedere machine is anders. Een lopende band verkopen kan iedereen, maar dat is niet wat onze klant zoekt. Die zoekt een oplossing die perfect aansluit op zijn productielijn."

Zakjes bevroren groenten
Momenteel werken Ruud en zijn collega's (bij Hellings werken er zo'n 70 in totaal) aan een transportsysteem dat ze in de zomer naar een klant in Australië verschepen. "Onze oplossing is onderdeel van een bestaande productielijn die we in 2012 hebben geplaatst", vertelt Ruud. "Verschillende transportbanden voeren zakjes bevroren groenten aan. Een deel van ons systeem zorgt dat de zakjes om-en-om worden samengevoegd op één baan, zoals het ritsen op de snelweg, waarna de zakjes uitkomen bij de verpakkingsmachine."

Milliseconden
"Het lijkt heel simpel", vervolgt Ruud. "Toch zijn er genoeg uitdagingen. De machine moet bijvoorbeeld automatisch de snelheid van de transportbanden heel eventjes kunnen aanpassen om de zakjes te laten ritsen. Een kwestie van milliseconden, wél van groot belang om een 'kettingbotsing' te voorkomen. De besturingssoftware die daarvoor zorgt, hebben we zelf ontworpen. En als deze machine geleverd is, zijn we nog lang niet klaar: we werken ook mee aan andere onderdelen van de productielijn. Een mooi project!"

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant