Een bijzonder jaar voor de Maria ter Heide school.
Een bijzonder jaar voor de Maria ter Heide school.

Maria ter Heide viert dat ze al 50 jaar op dezelfde plek zitten

Onderwijs 1.331 keer gelezen

MARIAHEIDE | Al 50 jaar is Basisschool Maria Ter Heide te vinden aan de Ericastraat in Mariaheide. "Het voelt goed op deze plek", geeft Elna de Laat (leerkracht) aan. Ze vervolgt: "50 jaar op deze plek, dat mag gevierd worden. Wanneer er iets te vieren valt, dan doen we dat graag. Samen, met leerlingen, ouders en het team."

Bij de start van het schooljaar is aan de kinderen verteld waarom dit schooljaar een bijzonder jaar is voor de Maria ter Heide school. De kinderen is gevraagd om mee te denken over het idee om een festival op school te organiseren. Dat wilden ze wel. Er is gebrainstormd over de naam van het festival, de activiteiten die plaats zouden moeten vinden en wie er zou moeten komen optreden. De naam van het festival en ook de invulling is dus tot stand gekomen samen met de leerlingen.

'Rock am ter Heide'
Vanaf maandag 6 mei tot en met vrijdag 17 mei vinden twee projectweken plaats met het thema 'Festival Rock am ter Heide'.
De klapper is het eindfeest op zaterdag 18 mei bij het festival Rock am Ringoven.
Op woensdag 15 mei, dé feestdag, vindt het festival 'Rock am Maria ter Heide' plaats op school. De gehele dag vinden er verschillende activiteiten plaats. De kinderen krijgen twee muzikale workshops door bandleden van de Hippe Gasten.

In de middag zijn er verschillende dingen te doen die kinderen zelf bedacht hebben. Zoals spandoeken maken voor het feest op zaterdag, 'Raar met je haar' en er is een klas omgetoverd tot een disco waar gedanst en gezongen kan worden.

Hippe Gasten
Zaterdag 18 mei zijn de kinderen welkom bij Rock am Ringoven. De band 'De Hippe Gasten' komt speciaal eerder optreden voor de leerlingen van de Maria ter Heide school.
De ouders van de kinderen organiseren dit uitje naar Rock am Ringoven, gezamenlijk wordt er vanaf de school naar het festival gelopen.

Alle kinderen hebben hun versierde t-shirt aan en polsbandje om en gaan, onder begeleiding van ouders, samen van het optreden genieten.

Een bijzonder jaar voor de Maria ter Heide school.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant