Love & Marriage.
Love & Marriage.

Verrassend werk van Paul Breuker

Kunst en cultuur 711 keer gelezen

VEGHEL | De veelzijdige Nijmeegse fotograaf Paul Breuker exposeert van 16 april tot en met 16 juni in de Cultuurfabriek op de Noordkade in Veghel.

Take me to the River is een fotografisch project over de schoonheid van ladingen die binnenvaartschepen vervoeren over de Waal bij Nijmegen. Het is een ontdekking van schoonheid, kleuren, vormen, diversiteit en abstracties. Het zijn kant en klare schilderijen (te zien in de hal op de begane grond).

Ludmilla en Nicolai. Portretten gemaakt in Pskov, Rusland naast de ingang van de gaarkeuken. Gepensioneerde minima krijgen hier dagelijks een warme maaltijd.
Het zijn ontroerende, doorleefde portretten waarin men de tragiek van een zwaar leven herkent, maar ook trots en waardigheid (in de Malerij).

Love & Marriage. Langlopend fotoproject over een van de meest traditionele overgangsrituelen: het huwelijk. De foto's geven een beeld van 20 jaar trouwen in Nederland. Alle lagen van de bevolking komen voorbij. Van volks tot elitair, van oernuchter hollands tot uitbundig hindoestaans. Truttigheid en clichés worden getransformeerd naar ontroering en trots (in Cultuurcafé de Afzakkerij).

Paul Breuker
Paul Breuker - Fotograaf (06-06-'60), zoekt naar terloopsheid, schoonheid, clichés en truttigheid. Kwetsbaarheid, chaos, theater en de menselijke komedie.
In de Fabriekswinkel zijn prints, fotoboeken en fotokaarten van zijn werk te koop.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant