Gerard van Zutphen is de huidige voorzitter ZLTO Veghel.
Gerard van Zutphen is de huidige voorzitter ZLTO Veghel.

Leden akkoord met fusie tot ZLTO de Meierij

Algemeen 776 keer gelezen

REGIO | De fusie van de drie ZLTO-afdelingen Veghel, Schijndel en Dommelland tot ZLTO de Meierij is bijna een feit. Tijdens de ledenbijenkomsten van ZLTO-afdelingen Veghel en Dommelland op woensdag 10 april werd hierover gestemd. Al twee weken eerder, op dinsdag 26 maart, stemden de leden van afdeling Schijndel anoniem voor. Ook in Veghel en Dommelland wordt de keuze tot de fusie 100 procent gedragen door de leden.

Na de fusie van de gemeenten Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode tot gemeente Meierijstad per 1 januari 2017 konden ook de lokale ZLTO-afdelingen niet achterblijven. Eind 2017 werd een fusiecommissie ingesteld van zittende bestuursleden in de huidige ZLTO-afdelingen om het proces tot de fusie in gang te zetten. Deze fusiecommissie had als opdracht om de huidige afdelingen in een nieuw te vormen afdeling te verenigen. Nu ruim een jaar later is met het akkoord van de leden een van de laatste stappen gezet.

Een belangrijke reden voor de fusie is een efficiëntere belangenbehartiging, onder andere op gemeentelijk niveau. Gerard van Zutphen, huidige voorzitter ZLTO Veghel en beoogd voorzitter ZLTO de Meierij: ''Met een gefuseerde afdeling spreken we met één mond richting de gemeente." 
De nieuwe afdeling vertegenwoordigt ook leden buiten de gemeentegrenzen van de gemeente Meierijstad, namelijk in de gemeenten Nuenen, Son en Breugel en Eindhoven. ''Een gefuseerde afdeling zal een sterkere positie hebben ten opzichte van alle vier de gemeenten'", besluit Gerard.

ZLTO de Meierij is te bereiken via: zltodemeierij@zlto.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant