Afbeelding

Financiële steun winkelcentra Meierijstad, Veghel ontvangt verreweg het meest

Centrum 1.770 keer gelezen

VEGHEL | De ambities en de opgave voor de centra in Meierijstad zijn groot. Om het gewenste toekomstbeeld te bereiken, stelt gemeente Meierijstad in 2019 eenmalig iets meer dan 130.000 euro extra ter beschikking. Veghel krijgt 68.455 euro, Sint-Oedenrode 36.228 en Schijndel 29.000 euro. Deze middelen zijn bedoeld om het centrummanagement te ondersteunen bij het realiseren van de ambities uit de centrumvisie.

Het budget is verdeeld onder de drie centrummanagementorganisaties. "We hebben met alle organisaties gesproken en op basis van de ingediende voorstellen en de ambities uit de centrumvisie is de verdeling", zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. Het centrummanagement van Veghel heeft verreweg het meest te besteden. "De bedragen verschillen omdat elk centrum zijn eigen ontwikkelopgave heeft. Die vergt per centrum een andere aanpak. De verdeling is gemaakt op basis van en in overleg met de projectvoorstellen van centrummanagement", aldus de gemeente Meierijstad. 

Grote opgave
In de nieuwe centrumvisie is per centrumgebied aangegeven waar de kwaliteiten per kern liggen en wat er nodig is om de centra aantrekkelijk te maken en te houden. Een grote opgave voor de drie kernen met ieder haar eigen uitdagingen. "Er is werk aan de winkel om het gewenste niveau te krijgen en te houden. Ook de komende jaren hebben we elkaar hard nodig om deze stappen te kunnen zetten. Deze bijdrage zorgt voor een stap in de goede richting", legt wethouder Jan Goijaarts uit. Centrummanager van Veghel Dirk Lammers vult aan: "Deze bijdrage laat zien dat de gemeente de noodzaak ziet om structureel te investeren in de drie centra van Meierijstad. Dit komt de leefbaarheid en aantrekkingskracht ten goede." Lees hier meer over de plannen in Veghel.

Samenwerking bezegelen
Om de samenwerking te bekrachtigen, sluiten gemeente en de drie centrumorganisaties een samenwerkingsovereenkomst. In dit convenant worden de concrete prestatieafspraken opgenomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant