De vorige keer was het thema circus.
De vorige keer was het thema circus.

Veghel Viert Vrijheid tijdens de koopzondag

Centrum 1.038 keer gelezen

VEGHEL | Na de gezellige en drukbezochte Cirque Zondag van 7 april komt Veghel Centrum op 5 mei met de thema-koopzondag: Veghel Viert Vrijheid. Een feestelijke Bevrijdingsdag met drie podia vol muziek en dans op de Markt, de Hoofdstraat en het Molenwiekenplein. Er is een teken- en knutselwedstrijd voor de vrijheidsboom, een dj-workshop en men kan zich vergapen aan mooie auto's en motoren e die opgesteld staan in de Hoofdstraat.

Vrijwel alle winkeliers doen weer mee. De koopzondag duurt van 12.00 uur tot 17.00 uur, waarbij het podium op de Markt zelfs tot 19.00 uur doorgaat. "Door de enthousiaste reacties van onze bezoekers op onze thema-zondag van 7 april zijn we nog meer gemotiveerd om er leuke koopzondag van te maken. Dus heb je nog geen plannen voor 5 mei? Dan vier je Bevrijdingsdag toch zeker in Veghel Centrum", aldus Stephan Scheer, voorzitter van de ondernemersvereniging OVVC Veghel.

Wat is het programma?
Tussen 12.00 uur en 17.00 uur zijn de winkels in Veghel Centrum geopend. Er zijn drie podia (Hoofdstraat, Markt en Molenwiekenplein) met veel muziek en dans. Op het podium op de Markt is onder andere live muziek van Bart van Gijn en Monique van Sambeek. In de Hoofdstraat laten de dj's hun kunsten zien. Geïnteresseerden mogen zelf een poging wagen. Ben jij de nieuwe Martin Garrix of Hardwell, maak je dan kenbaar bij de dj's van dienst. Er vindt een workshop plaats van 12.00 uur tot 13.30 uur. Vol is vol.

Vrijheidsboom
Op de Markt komt een Vrijheidsboom te zien, die versierd moet worden. Meedoen? Meld je dan bij de knutseltafel. Elke deelnemer krijgt een prijs en er zijn drie hoofdprijzen. Knutselen kan tussen 12.30 uur en 15.00 uur. De prijsuitreiking door wethouder Jan Goijaarts is om 15.30 uur op de Markt.

De Hoofstraat wordt omgetoverd tot een stoere 'catwalk' aangevuld met negen mini-podia met mode. De centrumondernemers hebben allerlei activiteiten georganiseerd. Bij Azalea op de Markt kun je bijvoorbeeld tussen 12.00 uur en 17.00 uur een bloem, vogel of hart maken. Deelname inclusief materialen is 5 euro.

Verkeersomleiding
De Hoofdstraat is 5 mei afgesloten voor verkeer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant