Burgemeester Van Rooij tekent namens de gemeente.
Burgemeester Van Rooij tekent namens de gemeente.

Gemeente koopt politiebureau in Veghel

Politie 2.649 keer gelezen

VEGHEL | De handtekeningen voor de aankoop van het politiebureau in Veghel zijn gezet. Met de handtekening kan Meierijstad rekenen op twee grote steunpunten van de politie in de gemeente, in Veghel en in Schijndel.

Burgemeester Kees van Rooij tekende namens de gemeente en Erik Wanders namens de politie. Notaris Bram van den Boogaart hield alles nauwlettend in de gaten. 

Verbouwing
Het college liet half februari al doorschemeren bezig te zijn met de koop van het Veghelse politiebureau. "Het verlies van een van deze twee bureaus is voor ons onacceptabel", zei burgemeester Van Rooij destijds. Het college vroeg krediet van de gemeenteraad. "Voor de aankoop hebben we 850.000 euro nodig en voor de verbouwing 1.3 miljoen euro. Het gebouw is van 1987 en moet verbouwd worden. De verbouwing start vermoedelijk pas in 2020", liet de burgemeester eerder dit jaar weten.
Na de verbouwing wil de gemeente het bureau verhuren aan de politie. De ruimte die overblijft moet worden gevuld met andere huurders. "De politie zit in een te grote jas. De nationale lijn is om veel gebouwen af te stoten. Wij zijn bang dat de politie verdwijnt uit Meierijstad en daarom willen we het bureau in Veghel kopen. We kijken voor andere huurders naar politie gelieerde activiteiten of in relatie tot zorg." Afgelopen vrijdag werd de koop dus officieel afgerond. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant