De presentatie was in handen van Bas Muijs.
De presentatie was in handen van Bas Muijs. Foto: Ad van de Graaf

Jeugd Sport Awards voor het eerst uitgereikt

Sport 777 keer gelezen

SCHIJNDEL | De uitreiking van de Sport Awards Meierijstad vindt plaats op maandag 29 april. De Sportraad Meierijstad en de gemeente organiseren dit sportfeest voor de verenigingen en vrijwilligers die het, dag in dag uit, mogelijk maken te sporten. De awards, inclusief het programma ernaast, worden uitgereikt in en om  Locatie 't Spectrum in Schijndel. De prijzen voor de volwassenen worden maandagavond uitgereikt. De jeugd was 's middags al aan de buurt. 

De jeugdige kampioenen in de leeftijdscategorie 5 tot en met 17 jaar werden maandagmiddag gehuldigd, de genomineerde sporters werden beloond met een Sport Award en de winnaar van de publieksprijs werd bekend gemaakt. De huldiging werd verzorgd door wethouder Coby van der Pas en TeamNL-hockeyster Marloes Keetels.

Sporter van het Jaar
In de categorie Sporter van het Jaar 2018 ging Shadé van Oorschot er met de hoofdprijs vandoor. De turnster uit Schijndel deed onlangs mee aan het EK junioren in Glasgow. Ze traint 29 uur en zit bij Jong Oranje. Tijdens het Nederlands Kampioenschap werd ze derde op brug en tweede op vloer. Met team Topturnen Zuid won ze het NK.
Naast Shadé waren Marleen Buitenhuis (Sabelschermen), Jarno van Gorkum (Handboogschieten), Bailey Groenendaal (Cycle Cross), Jade Kluitmans (Tennis) en Anouk Langstraat (Atletiek). Die laatste ging er vandoor met de publieksprijs. Anouk boekte op hele jonge leeftijd al mooie resultaten bij het hardlopen (cross), zowel op nationaal als op internationaal niveau. De Schijndelse behaalde zilver op het NK Atletiek op de 1000 meter bij de meisjes pupillen. 
 
Ploeg
Bij de beste Sportploeg van het Jaar was de keuze beperkt. Er werden maar twee ploegen genomineerd. RC Alico (rolschaatsen) uit Schijndel werd gehuldigd als beste ploeg. "Ze behalen mooie resultaten op grote wedstrijden", aldus de jury. Attacus M 16 team 2 (basketbal) was de andere genomineerde.
 
Sporter/Sportploeg met beperking
VV Rhode G-1 werd uitgeroepen tot Sporter/Sportploeg met beperking. De spelers uit het team, waar het spelplezier vanaf spat, worden door de jury getypeerd als 'allemaal winnaars'. Ze versloegen Attacus G team (basketbal). 

Sporttalent
Sporttalent van het Jaar werd Bailey Groenendaal: het grootste cyclecross talent van Wielervereniging Schijndel. De andere genomineerden waren: Jarno van Gorkum (handboogschieten), Anouk Langstraat (atletiek) en Lita van Weert (schoonspringen). 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant