Een gelukkig kampioensteam promoveert naar de eerste klasse
Een gelukkig kampioensteam promoveert naar de eerste klasse Foto: Gerard Beekmans
VIDEO

Blauw Geel'38 Zaterdag pakt vierde titel in vijf jaar

Sport 2.427 keer gelezen

VEGHEL | Blauw Geel Zaterdag is afgelopen zaterdag voor de vierde keer in vijf jaar kampioen geworden. Met 2-0 werd het bezoekende Woudrichem verslagen. Door puntverlies van Meerkerk pakten de mannen van trainer Toon van den Akker de titel.

Goed was het zaterdag zeker niet. Spannend wel. Voor rust had Blauw Geel de bal, maar de kansen waren voor de gasten uit Woudrichem. Doelman Barrie Klopstra hield Blauw Geel op de been met een paar katachtige reddingen. De gelegenheidsdoelman keepte een puike wedstrijd. Het was uiteindelijk Paul Vervoort die in de tweede helft de ban brak. De 'Bombarda' van Blauw Geel Zaterdag schoot de bal tergend langzaam over de doellijn na een knappe assist van invaller Sander Pittens. Die laatste mocht na een kwartier in de tweede helft inrukken na grof taalgebruik.

Spanning
De spanning nam daarna de overhand en Blauw Geel kwam niet meer aan voetballen toe. Woudrichem ging op zoek naar de gelijkmaker. De paal en de vuisten van Barrie brachten redding voor de Veghelaren. Vlak voor tijd was het supersub Jordi de Laat die na een uitstekende actie de beslissing forceerde. Na de 2-0 werd er niet meer afgetrapt en barstte het feest los.
Voor Blauw Geel Zaterdag is het de vierde titel in vijf jaar. Volgende jaar spelen ze in de Eerste Klasse.