Korfrakkers hervat de buitencompetitie met winst

De laatste loodjes van de competitie, maar met een missie

Sport 575 keer gelezen

VELDEN - De eerste uitwedstrijd van het tweede gedeelte van de veldcompetitie stond op het programma. Van oudsher altijd een lastige overgang; van het aanvallende snelle spel naar de "trage"wedstrijden op het veld. Anders dan voorgaande jaren wel met een missie, namelijk gaan voor de finale op 23 juni. Maar dan moet er nog heel veel werk verzet worden. Met een 4e plek op de ranglijst, maar met evenveel punten dan nummer 3, Swift, moest de eerste horde worden genomen tegen Swift.

De wedstrijd begon koud en regenachtig. Pas in de 4e minuut scoorde Swift het eerste doelpunt en ze konden uitlopen naar een 4-0 voorsprong. Niet omdat Swift veel beter speelde, maar omdat de kansen bij Swift werden afgerond. Aanvallend was het spel absoluut niet verkeerd, maar de scores vielen niet. De eerste score kwam pas in de 19e minuut. In de persoonlijke duels kon ook beter het heft in handen worden genomen; de rebound werd beter en de ruststand was weliswaar nog met een achterstand van 6-4 maar het spel werd beter.In de tweede helft bleef het lang spannend. De aansluitingstreffer bij 7-7 kwam uit een vrije worp en vanaf dat moment kwam Swift steeds een doelpunt voor en kwam de gelijkmaker redelijk snel. Wat individuele, verdedigende slippertjes maakten dat de eerste voorsprong voor De Korfrakkers pas kwam bij een stand van 11-12. De strafworp die voor een stand van 11-13 zorgde was de nekslag. Swift kon nog een doelpuntje scoren, maar de scheidsrechter floot af bij een eindstand van 12-13. Geen goede wedstrijd, maar wel een spannende en de winst is in deze fase van de competitie het enige dat telt.