De woningen aan de Groen van Prinstererlaan.
De woningen aan de Groen van Prinstererlaan.
+ sfeerimpressies

Start bouw 46 sociale huurwoningen in Veghel

Wonen 3.383 keer gelezen

VEGHEL | In opdracht van Area bouwt Van der Heijden uit Schaijk 69 duurzame sociale huurwoningen. Afgelopen maart zijn ze gestart met de bouw. De woningen worden in drie verschillende plaatsen gerealiseerd: Odiliapeel, Uden en in Veghel. In Veghel worden er in totaal 46 woningen gebouwd. 

De sociale huurwoningen komen te staan aan de Groen van Prinstererlaan (12 woningen), aan de Evertsenstraat (6 woningen) en Jan van Galenstraat (28 woningen). De bouw is afgelopen maart gestart. Naar verwachting worden de woningen in Veghel eind 2019 opgeleverd. 

Levensloopbestendige woningen
De woningen op de locatie Groen van Prinstererlaan en 8 woningen op de locatie Jan van Galenstraat zijn zogenaamde levensloopbestendige woningen. Levensloopbestendig betekent in dit geval dat het volledige woonprogramma (woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer) op de begane grond wordt gerealiseerd. Het bouwen van dergelijke woningen zorgt voor meer diversiteit in het bezit van Area, in de wijk Veghel Zuid.

Duurzame woningen
Alle 46 woningen in Veghel worden all-electric uitgevoerd, dat wil zeggen dat ze worden opgeleverd zonder gasaansluiting. De toekomstige bewoners koken straks op elektriciteit en het verwarmen van de woningen gaat met een warmtepomp. Ook zijn alle woningen energieneutraal (EPC=0). Ook wordt het regenwater, wat op de woningen valt, opgevangen en geïnfiltreerd. 

De woningen aan de Evertsenstraat.
De woningen aan de Jan van Galenstraat.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant