Geel-Zwart speelt prima, maar blijft met lege handen achter

Sport 412 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart speelde afgelopen zondag uit tegen Des. In Kaatsheuvel speelden de Veghelse hockeysters uitstekend, maar dat bleek niet genoeg voor de felbegeerde drie punten. Des won met 3-1.

Geel-Zwart begon fel aan de wedstrijd. Des had de eerste tien minuten helemaal niks te zeggen. Toch ging het mis voor de Veghelse dames. Een overtreding in de cirkel van Geel-Zwart leidde tot een discutabele strafbal die werd benut door Des. Geel-Zwart creëerde veel kansen maar wist de bal niet in het doel te krijgen. Aan het einde van de eerste helft zakten de gasten wat meer in. De ruststand was 1-0.

Slotfase
De tweede helft ging gelijk op. Geel-Zwart was iets dreigender en halverwege de tweede helft maakte Inge van Kessel de verdiende gelijkmaker. Ze sloeg de bal hard en geplaatst in de hoek.
De Veghelse hockeysters gingen op zoek naar meer. Ondanks het goede spel bleven ze uiteindelijk met lege handen achter. Des kwam op 2-1 en nadat Geel-Zwart in de slotfase alles of niets ging spelen, werd het in de slotseconden ook nog 3-1.

Tevredenheid
Het goede spel van zondag stemt Geel-Zwart tot tevredenheid. De goals wilden echter niet vallen. Zondag spelen de Veghelse dames thuis tegen HCAS, de nummer acht van de ranglijst. Het belooft een spannende pot te worden met zeer zeker kansen op de zo broodnodige drie punten.