Robbert en Pieter.
Robbert en Pieter.

Voorzittershamer businessclub wisselt: 'Je ziet samenwerking ontstaan'

Algemeen 1.810 keer gelezen

VEGHEL | Met ingang van het komende seizoen krijgt de businessclub van Blauw Geel'38/Jumbo een nieuwe voorzitter. Pieter van Eldonk wordt dan opgevolgd door Robbert van den Broek. Robbert is geen onbekende bij de club en in een ver verleden haalde hij met regelmaat het eerste team, vooral als supersub. Beide heren hebben een grote passie voor sport waar het voetbal centraal staat.

Door: Peter Kuijpers.

Pieter zijn voetbalcapaciteiten blijven beperkt tot MVC uit de Mortel. Pieter: "Ik heb alle selectieteams doorlopen daar. Dat was niet zo moeilijk omdat we er telkens maar een hadden. Ik heb zelfs nog een paar wedstrijden in het eerste meegedaan." Stoppen bij een onderdeel van Blauw Geel'38 waar hij zoveel energie in heeft gestoken: "Ik stop niet helemaal, blijf gewoon lid, maar vindt het na zes jaar welletjes. Drie jaar als bestuurslid en de laatste drie seizoenen als voorzitter. Zakelijk en privé geven mij niet meer de volledige ruimte om de energie en arbeid te leveren die daar voor nodig is. In het weekend tevens nog vader van twee voetballende kinderen en daar ben ik ook leider. Daar past dan dit voorzitterschap niet meer in. Je moet dan eerlijk zijn voor je zelf en naar de club."

Opvolger
De opvolger staat klaar en is zeker geen onbekende. Robbert van den Broek komt uit de glaswereld, in het dagelijks leven is hij directeur van Glasindustrie Ben Evers. Robbert: "Ik heb een goed gesprek gehad met John Verkuijlen commerciële zaken uit het Hoofdbestuur. Ik ken voorzitter Edwin van den Boom natuurlijk ook, evenals de vorige voorzitter Frank Pulles en BG Top-lid Peter Bijvelds het zijn allemaal mannen uit onze vriendengroep. Ik loop tenslotte al 45 jaar rond bij Blauw Geel. Samen met Angeline hebben we vier kinderen waarvan er drie op hockey zitten en de jongste voetbalt bij Blauw Geel JO15-1. Wekelijks trappen we nog een balletje bij de veteranen van Blauw Geel." Spits? "Neen lekker op het middenveld. Ze lopen me in de spits inmiddels voorbij."

Breed draagvlak
De businessclub is een belangrijke levensader voor de prestatie elftallen van Blauw Geel. Robbert: "Er staat inmiddels een goed fundament dat breed wordt gedragen. Op deze manier ben je niet afhankelijk van één grote sponsor, al heeft deze club Jumbo natuurlijk heel hard nodig." Pieter vult aan: "De voetbalclub is een afspiegeling van de samenleving. Of je nu op het Ven, in de Oranjewijk of op de Bunders woont het maakt niet uit. Iedereen voetbalt. Dat geldt ook voor de leden van de businessclub. Je ziet zondags bij thuiswedstrijden een mooie mengelmoes van bedrijven die hier een pilsje drinken en een hapje pakken. Ze spelen elkaar de bal toe en je ziet samenwerking ontstaan onder de bedrijven die hier lid zijn."

Activiteiten
De businessclub is een actieve club en geeft wat terug aan de sponsoren. Robbert vervolgt: "Dat doen we zeker. Naast dat we bij thuiswedstrijden hier samen zijn, geven we nog wat meer terug. We organiseren onder anderen een golfdag en een Ladies Night en onlangs zijn we met de Businessclub naar een wedstrijd van Bayer Leverkusen geweest. Je sponsort omdat je de club een warm hart toedraagt en van het spelletje houdt. Dat dit werkt blijkt wel uit het feit dat we nog steeds nieuwe leden erbij krijgen. Het is ook niet zo dat we per se op zoek zijn naar nieuwe leden, leuk natuurlijk, maar we willen juist ook de bestaande goed onderhouden. "


In augustus neemt Robbert het stokje officieel over. Hij heeft er veel zin in, dat is zeker.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant