Afbeelding
Foto: ADBOGAARD

Grootse terugkeer World Cup Driebanden wordt uitgebreid uitgezonden: 'Maakt het extra speciaal'

Sport 3.012 keer gelezen

VEGHEL | De World Cup Driebanden keert na jaren afwezigheid terug in Nederland. Het prestigieuze biljarttoernooi wordt in 2019, 2020 en 2021 gehouden in de Koekbouw op de Noordkade in Veghel. Ziggo Sport gaat zorgen voor een live tv-registratie.

De trots en vreugde binnen het Nederlandse driebanden is groot. Ze zijn trots dat de World Cup terugkeert naar Nederland. Het is niet geheel toevallig dat Veghel is uitgekozen als nieuwe uitvalsbasis. Voor biljartliefhebbers is Veghel namelijk een bekende naam, omdat hier vroeger de Masters werden gehouden.
Er is jarenlang, onder veel belangstelling, gespeeld in de (oude) Blauwe Kei. Nu is er gekozen voor de imposante Koekbouw. Harry Mathijssen van Biljart Evenementen Nederland (BEN), de stichting die verantwoordelijk is voor het terughalen van de World Cup naar Nederland, legt uit waarom: "De World Cup gaat niet meer worden gespeeld in de ruimte van vroeger, maar op een ander terrein. Op een mooi, groot en oud industrieel complex dat plaats biedt aan een kleine 600 mensen. De prachtige en ruime locatie biedt alle mogelijkheden voor televisieopnamen, geeft de bezoekers perfect zicht en door de industriële uitstraling is sprake van een bijzondere setting." Op de Noordkade zijn ze erg blij met het binnenhalen van de World Cup Driebanden. "Het is een toonaangevend sportevenement, met bovendien historie in Veghel. Het is voor ons een mooie gelegenheid om de Koekbouw weer op een totaal andere wijze te laten zien", aldus Sebastiaan Beks, directeur Cultuur Haven Veghel.

Televisiepartner
Met Ziggo Sport heeft World Cup Veghel een vooraanstaande televisiepartner gevonden. Dit betreft een mijlpaal, om twee redenen. In de eerste plaats omdat dit voor het eerst is dat Ziggo Sport de discipline driebanden gaat uitzenden en in de tweede plaats omdat het jaren geleden is dat een Nederlands biljartevent live te zien was bij zoveel Nederlandse huishoudens.

Dick Jaspers
De World Cup cyclus telt jaarlijks zes tot acht toernooien met de volledige wereldtop in het driebanden. "Deze overeenkomst is geweldig nieuws voor het biljarten, de World Cups weer op Nederlandse bodem. De organisatoren hebben al een grote reputatie en bevestigen dit nu met deze World Cups. Dat het zo uitgebreid gaat worden uitgezonden maakt het allemaal extra speciaal", aldus Dick Jaspers, regerend wereldkampioen en nummer één van de wereld. In de Veghelse Koekbouw wordt er gebiljart van 20 tot en met 26 oktober.
Meer informatie via: www.biljartevenementen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant