Afbeelding

De musical The Bridges of Madison County

Kunst en cultuur 417 keer gelezen

VEGHEL | De musical The Bridges of Madison County met onder andere Lone van Roosendaal en René van Kooten is op woensdag 15 mei te zien in Theater De Blauwe Kei in Veghel. Deze musical, gebaseerd op de gelijknamige film met Clint Eastwood en Meryl Streep, begint om 20.15 uur in de Grote Zaal van het Veghelse theater op de Noordkade.

De Italiaanse Francesca is door haar huwelijk terechtgekomen op het Amerikaanse platteland in Madison County, Iowa, waar zij een weinig opwindend bestaan leidt.
Per toeval leert ze Robert kennen en komt ze voor een moeilijke keuze te staan: meegaan met de man van haar dromen of kiezen voor haar gezin. Heeft ze de kracht om die tweede kans te grijpen en haar - en ook zijn - eigen geluk na te streven?

Italiaanse volksmuziek
De met Tony Awards bekroonde muziek van Jason Robert Brown is een hartverwarmende combinatie van de zwierige Italiaanse volksmuziek van Francesca en de Amerikaanse country van Robert. Aanvankelijk lijkt het een clash van culturen, maar gaandeweg ontstaan duetten waarin de twee stijlen naar elkaar toegroeien.

Het NRC en de Volkskrant zijn lovend. 'Nederlandse The Bridges krijgt vleugels dankzij acteerwerk Roosendaal en Van Kooten', aldus het NRC. De Volkskrant schrijft: '"Musical The Bridges of Madison County is beter dan de film'.

Theaterkassa
Kaarten voor The Bridges of Madison County kosten 34.55 euro (inclusief een drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413 - 342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant