Skipov leerkracht Frank van de Nieuwenhuijzen en Staatssecretaris Raymond Knops.
Skipov leerkracht Frank van de Nieuwenhuijzen en Staatssecretaris Raymond Knops.

Staatssecretaris Knops bezoekt 't Heibosch

Onderwijs 1.614 keer gelezen

VEGHEL | Op verzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties is een bijzondere editie van de Donald Duck ontwikkeld. Skipov leerkracht Frank van de Nieuwenhuijzen heeft gebruik gemaakt dit pakket. Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijk bezocht in het kader van dit project op donderdag 9 mei Skipov basisschool 't Heibosch.

Knops gaf donderdagochtend les aan groep 8 van de Veghelse basisschool. De kinderen waren duidelijk onder de indruk van de aanwezigheid van de Staatssecretaris. Stuk voor stuk luisterde ze goed. Ook wethouder van de gemeente Meierijstad Coby van der Pas en Skipov-directeur Berry Tomas waren aanwezig.

Privacy
De speciale uitgave van Donald Duck met een begeleidend interactief lespakket heeft als doel kinderen tussen de 9 jaar en 12 jaar op de hoogte te brengen van de zich snel ontwikkelende wereld van privacy, data en de normen, waarden, (grond)rechten en regels die daarbij horen.

Directrice van 't Heibosch Minet Peters, Staatssecretaris Raymond Knops en  Skipov-directeur Berry Tomas.

Met Donald Duck duikt in de digitale wereld en het bijbehorende online lesprogramma worden de leerlingen op een eenvoudige en vrolijke manier meegenomen in de razendsnel ontwikkelende wereld van kunstmatige intelligentie, data, privacy en grondrechten. Met dit lesprogramma creëert de leraar bewustwording bij de leerlingen over onze grondrechten en de bescherming hiervan in combinatie met de verregaande digitale ontwikkelingen. De leraar bouwt samen met de leerlingen aan een kritische houding en stevige basis om hierin zelfredzaam te worden. Het lespakket is gericht op de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool. De Lesdoelen omvatten ondermeer: stimuleren van mediawijsheid, informatievaardigheden en computational thinking.

Directrice van 't Heibosch Minet Peters, Staatssecretaris Raymond Knops en  Skipov-directeur Berry Thomas.
Afbeelding
Afbeelding
Selfie!
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant