Afbeelding
Foto: Ad van de Graaf

Koninklijke onderscheiding voor molenbouwer

Algemeen 1.050 keer gelezen

KELDONK | Harrie van den Biggelaar (1945) uit Keldonk heeft op vrijdag 10 mei een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Kees van Rooij ontvangen. Harrie wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Er is veel waardering voor de vrijwillige werkzaamheden die hij al sinds jaren verricht voor de (Keldonkse) gemeenschap.

Harrie is vanaf 2011 een zeer actieve vrijwilliger bij korenmolen De Hoop in Keldonk. Hij heeft, als (gepensioneerd) timmerman, een enorme bijdrage geleverd aan de restauratie van de oude stenen molenromp en de bouw van de nieuwe ontmoetingsruimte. Op dit moment is hij er wekelijks actief als klusjesman.
Vanaf 1997 tot en met heden is Harrie als bestuurslid en materiaalman betrokken bij de Toerclub Keldonk. Als materiaalman draagt hij er onder andere zorg voor dat de leden van de club hun fietstochten kunnen maken. Voor de Stichting Keldonks Belang is Harrie al minstens tien jaar actief rondom het onderhoud van spellen en verleent hij hand- en spandiensten als activiteiten daarom vragen.
Vanaf 2013 is Harrie vrijwilliger bij de Vrijwilligerscentrale Keldonk. Zo ontwierp en maakte hij onder andere het herinneringsbankje op het pleintje aan de Antoniusstraat, de bloembakken op het Kuilven en hielp hij bij de verbouwing van 't Span. Daarnaast was hij ook zeer betrokken bij de bouw van het nieuwe rustaltaar nabij de begraafplaats in Keldonk.

De onderscheiding werd uitgereikt nadat Harrie en Jan van Wanrooij (al eerder onderscheiden) het eerste exemplaar van het boek 'Bouw in Beeld', waarin foto's verzameld zijn over de (her)bouw van de Keldonkse molen, hadden ontvangen. De burgemeester overhandigde dit eerste exemplaar aan beide heren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant