Geen winst voor Korfrakkers en SCMH

De Korfrakkers en SCMH komen niet tot winst

Sport 337 keer gelezen

ERP - De eerste veldwedstrijd op eigen veld was tegen ODC uit Ommel-Heusden-Asten. ODC heeft een enthousiast en gretig, jong team dat strijdt in de onderste regionen van de topklasse. Het team had duidelijk als doel om met de winst naar huis te gaan en begon zeer opportunistisch. SCHM zag het bezoekende MKV uit Milheeze winnen op Spoorzicht, al waren de verschillen niet groot.

Het begin was ook duidelijk voor ODC. Ze konden hun voorsprong uitbouwen naar 1-4 voordat De Korfrakkers een beetje in de wedstrijd kwam. Het Erpse team is gehavend door de blessures van Manon van Geelkerken en Jet van Gerwe; twee belangrijke speelsters. Het gat werd opgevuld door de junioren speelsters Lisa Hendriks en Nikki van Zutphen die het prima deden. In een goede fase net na de rust kwam De Korfrakkers terug tot één doelpunt verschil. De gelijkmaker was heel dichtbij, de kansen waren talrijk, maar de doelpunten vielen niet. En daar profiteerde ODC op het juiste moment van. Met een eindstand van 9-11 is de conclusie niet anders dan dat het de verhoudingen in de wedstrijd goed weergaf. Een geweldige domper, onverwacht maar helaas de realiteit. De Korfrakkers staat momenteel derde terwijl een plaats bij de eerste twee vereist is om kans te maken op de titel. Gezien het programma hebben ze echter alles nog in eigen hand met nog 3 wedstrijden voor de boeg.

SCMH en MKV doen weinig voor elkaar onder
De verschillen op het veld waren maar klein, toch was het de ploeg uit Milheeze die uiteindelijk aan het langste eindje trok.  Na een 8-7 ruststand ging de strijd lang gelijk op in de tweede helft. Uiteindelijk verloor SCMH grip op wedstrijd en liepen de gasten uit naar een 11-14 winst. Ondanks het verlies was het gevoel goed na afloop. 'Er is hard gewerkt  tot het einde toe'  luidt het bericht uit Mariaheide.